Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:13:45

Ο Τσιτσιπάς δυναμικός έκλεισε... στόματα

Έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά για τον Στέφανο Τσιτσιπά τον τελευταίο καιρό. Με την «καρυδάτη» ανατροπή και τη μεγάλη νίκη που πήρε όμως απέναντι στον Αλεξ Ντε Μινόρ έκλεισε... στόματα και απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι σπουδαίος τενίστας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πολλές φορές στο παρελθόν έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, είτε για δηλώσεις που έχει κάνει για εξωαγωνιστικά θέματα, είτε για τη συμπεριφορά του εντός κορτ.

Ο Ελληνας τενίστας έχει δεχθεί έντονη κριτική από τον Τύπο, τον κόσμο, αλλά και από τους αντιπάλους του, με τον συμπατριώτη μας, όμως, κάθε φόρα να βγαίνει όλο και πιο δυνατός. Ο 23χρονος δεν πτοήθηκε από τα σχόλια, παρέμεινε συγκεντρωμένος στον στόχο του και συνέχισε να δουλεύει σκληρά, έχοντας στο πλευρό του πάντα τον πατέρα του και προπονητή του, Απόστολο.

Τελευταίος που κριτίκαρε έντονα τον Στέφανο Τσιτσιπά ήταν ο Φάμπιο Φονίνι, με τον Ιταλό τενίστα στον μεταξύ τους αγώνα για τον τρίτο γύρο του Indian Wells να κατηγορεί τον συμπατριώτη μας για coaching. «Παίζω δυο εναντίον ενός», είπε ο Φονίνι στον διαιτητή κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ, όταν ήταν πίσω με 5-3, με τον chair umpire να του απαντάει: «Για μένα είναι απλά ενθάρρυνση».

With a big smile on his face, Fognini basically saying it's «2 against 1» because Tsitsipas's dad is doing so much coaching.
Chair umpire: «For me, it's just *encouragement*»
Fabio not buying it.
(Of course, this came RIGHT after an audible obscenity warning). pic.twitter.com/KyssCkfRgN
— Stephanie Myles (@StefMylesTennis) October 13, 2021

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Ιταλός διαμαρτυρήθηκε και στον Στέφανο, πριν δώσουν τα χέρια οι δύο αθλητές, με τον Ελληνα τενίστα να του απαντάει ότι είναι αδύνατον να ακούσει τον πατέρα του και να πάρει οδηγίες, αφού ο Απόστολος βρισκόταν στην άλλη πλευρά του κορτ.
Afew words exchanged ????
Tsitsipas and Fognini discuss at the net after their #BNPPO21 encounter. pic.twitter.com/fk67i3tVfN
— Tennis TV (@TennisTV) October 13, 2021

Ο Ιταλός, προφανώς, επηρεασμένος από όλη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εναντίον του Στέφανου, προσπάθησε να βρει δικαιολογίες για την ήττα, την οποία υπέστη μάλιστα με ανατροπή. Ο Τσιτσιπάς γύρισε το ματς και έφτασε σε μια μεγάλη νίκη. Χθες, μάλιστα, πέτυχε μια ακόμα ανατροπή. Αυτή φορά απέναντι στον Αλεξ Ντε Μινόρ, Νο. 27 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP.
No stopping Stef ????
For the second consecutive night @steftsitsipas rallies from a set down, edging Alex de Minaur 6-7 7-6 6-2. #BNPPO21 pic.twitter.com/ZSdDspvddY
— Tennis TV (@TennisTV) October 14, 2021

Το παιχνίδι με τον Αυστραλό ήταν ίσως το δυσκολότερο ματς που έχει δώσει φέτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς ο συμπατριώτης μας εκτός από έναν εξαιρετικό αντίπαλό είχε να αντιμετωπίσει επίσης και μια ίωση, που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες και τον έχει εξουθενώσει.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι με τον Φάμπιο Φονίνι, ο 23χρονος τενίστας μετά βίας μιλούσε, με τον συμπατριώτη μας να βήχει και να δείχνει πάρα πολύ κουρασμένος. Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, επέστρεψε στο κορτ και έδωσε μια μεγάλη μάχη με τον Αλεξ Ντε Μινόρ.
⚠Tsitsipas won a fierce battle against Fognini last night, but it was obvious that he was struggling with his fitness during the match.During the on-court interview, Stefanos was clearly struggling to talk because of a strong cough & admitted having been struggling with a cold❗ pic.twitter.com/Mc986rFqIH
— BET-THERAPY (@bet_therapy) October 13, 2021

Ο Στέφανος μάλιστα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν ο Αυστραλός πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ και βρέθηκε μπροστά με 1-0. Παρόλα, αυτά, ο Έλληνας τενίστας δεν τα παράτησε. Τα έδωσε όλα, πήρε το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ και στο τρίτο σετ έκανε την ολική ανατροπή.

«Ο τρόπος που έμεινα σήμερα στο παιχνίδι ήταν απίστευτος. Έπρεπε να περάσω πολλές δυσκολίες για να βρω μια λύση και τα κατάφερα προς το τέλος του αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τον Αλεξ Ντε Μινόρ.
Μια ανατροπή που ήρθε χωρίς ο Αυστραλός να τον κατηγορήσει για coaching και χωρίς να πάρει toilet break ο Στεφανος, που θα έδινε πάτημα για να τον κριτικάρουν οι haters του. Μια καρυδάτη ανατροπή από τον Τσιτσιπά, που δεν πτοήθηκε από τον βήχα και την ίωση που τον ταλαιπωρεί, αλλά ούτε και από το γεγονός ότι ο Αλεξ Ντε Μινόρ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 1-0 σετ.

Ο 23χρονος τενίστας με την ανατροπή που έκανε και τη νίκη που πήρε απέναντι στον Αυστραλό έκλεισε στόματα και ανάγκασε για μια ακόμα φορά τους haters του να υποκλιθούν μπροστά του. Το ταξίδι του στο Indian Wells συνεχίζεται και πλέον επικεντρώνεται στο αυριανό ματς με τον Μπασιλασβίλι για τα προημιτελικά διοργάνωσης, που γίνεται στην έρημο της Καλιφόρνιας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline