Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  04:25:44

Βατικανό: Τετ α τετ Μπάιντεν – Πάπα Φραγκίσκου

Πάνω από μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της συζύγου του Τζιλ (η οποία έχει ιταλικές ρίζες) με τον πάπα Φραγκίσκο.

«Είναι πολύ ωραίο το ότι βρίσκομαι εδώ», δήλωσε ο Μπάιντεν, ενώ απευθείας τηλεοπτική μετάδοση της συνάντησης ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή από την Αγία Έδρα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ -ΜΠΕ, μετά τη συνάντηση ο πάπας δώρισε στον Αμερικανό πρόεδρο ένα έργο κεραμικής τέχνης, με τίτλο «Ο προσκυνητής», ενώ ο Μπάιντεν χάρισε στον Φραγκίσκο σπάνια άμφια του 1930.
Ο Λευκός Οίκος, παράλληλα, πρόκειται να δωρίσει ενδύματα για τους άστεγους σε καθολικές εθελοντικές οργανώσεις, σε περίπου δυο εβδομάδες.
Πηγές του Βατικανού αναφέρουν ότι πέρα από τον επίσημο χαρακτήρα της, η συνάντηση του ποντίφικα με τον Αμερικανό πρόεδρο είχε και ιδιωτικό, ανεπίσημο χαρακτήρα, λόγω και του ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι χριστιανός καθολικός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline