Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:06:37

Πρίγκιπας Άντριου: Απορρίφθηκε η προσπάθεια να αποφύγει την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε την απόπειρα του πρίγκιπα Άντριου να αποφύγει την αγωγή της Βιρτζίνια Τζιούφρε εναντίον του. Δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε την Τετάρτη την απόπειρα του πρίγκιπα Άντριου να αποφύγει την κατάθεση αγωγής της Βιρτζίνια Τζιούφρε εναντίον του. Συγκεκριμένα, ο δικαστής είπε ότι η αγωγή της Τζιούφρε μπορεί να προχωρήσει.

Η Τζιούφρε, υποστηρίζει ότι ο εκλιπών δισεκατομμυριούχος χρηματιστής Τζέφρι Επστάιν και η σύντροφός του Γκισλέιν Μάξγουελ την εξώθησαν σε σεξουαλική πράξη με τον Δούκα του Γιορκ, όταν εκείνη ήταν 17 ετών. Το θύμα κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρίγκιπα στις 9 Αυγούστου, επικάλούμενo βιαιοπραγία και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας. Μέρος της αγωγής περιλαμβάνει και το γεγονός ότι την οδηγούσαν σε τέτοιου είδους πράξεις και με άλλους άνδρες σε εξουσία.

Η δικηγορική ομάδα του Άντριου υποστήριξε ότι η υπόθεση θα έπρεπε να απορριφθεί, επικαλούμενη μια συμφωνία που η Τζιούφρε υπέγραψε με τον Επστάιν. Σε αυτή τη συμφωνία, δεν αναφερόταν το όνομα του Άντριου.

Ωστόσο ο πρίγκιπας Άντριου αρνήθηκε τις κατηγορίες. Η πρόταση απόρριψης της αγωγής συνοψίστηκε σε απόφαση 46 σελίδων από τον ομοσπονδιακό δικαστή του Μανχάταν Λιούις Κάπλαν. Ο δεύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ δήλωσε το 2019 σε συνέντευξή του στην εκπομπή BBC Newsnight ότι δεν θυμόταν να έχει συναντηθεί ποτέ με την Βιρτζίνια Τζιούφρε και ότι ο ισχυρισμός της για σεξουαλική σχέση «δεν συνέβη ποτέ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline