Τρίτη 23 Απριλίου 2024  19:49:53

«Στα μαχαίρια» η οικογένεια αρωματοποιών Γκερλέν – Δικαστική διαμάχη για την περιουσία

Για περίπου 200 χρόνια, το όνομα Γκερλέν υπήρξε από τα πιο εμβληματικά στη βιομηχανία αρωμάτων. Σήμερα όμως, αυτό έχει αλλάξει καθώς το θρυλικό όνομα συνδέεται με μια σφοδρή νομική σύγκρουση που περιλαμβάνει μια σειρά από κατηγορίες.

Για περίπου 200 χρόνια, το όνομα Γκερλέν υπήρξε από τα πιο εμβληματικά στη βιομηχανία αρωμάτων. Σήμερα όμως, αυτό έχει αλλάξει καθώς το θρυλικό όνομα συνδέεται με μια σφοδρή νομική σύγκρουση που περιλαμβάνει μια σειρά από κατηγορίες, από παραμέληση μέχρι κακοποίηση και τη διεκδίκηση μιας τεράστιας οικογενειακής περιουσίας.
Η διαμάχη στην οικογένεια Γκερλέν, ιδρυτές του πιο παλιού και διάσημου οίκου αρωμάτων στη Γαλλία συνεχίζεται και η υπόθεση επιστρέφει για ακόμα μια φορά στο δικαστήριο. Στο επίκεντρο του δράματος βρίσκεται ο 84χρονος Ζαν- Πολ Γκερλέν, πατριάρχης της οικογένειας, αρωματοποιός και ο τελευταίος εκπρόσωπος του γαλλικού οίκου γνωστός και με το όνομα «η μύτη». Ο Ζαν-Πολ Γκερλέν αποσύρθηκε το 2002 από την οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε το 1828 και πλέον ανήκει στον όμιλο πολυτελών ειδών LVMH.

Ο ιδρυτής, Πιερ-Φρανσουά Πασκάλ Γκερλέν, άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην οδό Ριβολί 42 στο Παρίσι όπου δημιουργούσε αρώματα σύμφωνα με διαφορετικές προσωπικότητες. Με αυτή την πρωτότυπη ιδέα και το αξεπέραστο ταλέντο του, έγινε αμέσως δημοφιλής και σχεδόν ολόκληρη η Ευρωπαϊκή βασιλική οικογένεια είναι θερμή υποστηρίκτρια του έργου του.

Πρωταγωνιστές της πολυετούς διαμάχης είναι η 63χρονη σύντροφός του και ιδιοκτήτρια αλόγων σε ιπποδρομίες Κριστίνα Κραγκ Μίκελσεν η οποία θέλει να τον παντρευτεί και ο μοναχογιός του, ο 61χρονος Στέφαν Γκερλέν. Όμως δικαστήριο απαγορεύει την τέλεση του μυστηρίου λόγω της ψυχικής κατάστασης του Ζαν- Πολ Γκερλέν που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Την ίδια απόφαση στηρίζει και ο Στέφαν ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Κριστίνα προσπαθεί σταδιακά να αποκτήσει μέρος της οικογενειακής περιουσίας, αξίας περίπου τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο γιος του Ζαν-Πολ, Στέφαν Γκερλέν, έχει από το 2018 τον νόμιμο έλεγχο των οικονομικών του πατέρα του και αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις. Οι κατηγορίες προέρχονται από την Κριστίνα και αφορούν την εσκεμμένη βία, παρενόχληση, απειλές θανάτου και υποβολή ανθρώπου σε συνθήκες στέγασης που είναι ασυμβίβαστες με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Από την άλλη, ο Στέφαν κατηγορεί την Κριστίνα για το γεγονός ότι το μόνο που έχει στο μυαλό της είναι η κληρονομιά των Γκερλέν αλλά και το ότι απέλυσε τους υπηρέτες που για χρόνια εργάζονταν στο σπίτι, για να είναι εκείνη που θα βρίσκεται κοντά στον Ζαν-Πολ Γκερλέν. Τότε, η Κριστίνα κατηγόρησε εκ νέου τον Στέφαν επειδή – όπως υποστηρίζει- την απείλησε με θάνατο και την παρενόχλησε. Ανάμεσα στις κατηγορίες προς το πρόσωπο του Στέφαν ήταν η διακοπή της θέρμανσης και του ζεστού νερού στην ιδιοκτησία του πατέρα του, τα εμπόδια στην πρόσβαση του Ίντερνετ και η κατάσχεση του διαβατηρίου του Ζαν-Πολ του πρεσβύτερου.
Ωστόσο, ο δικηγόρος του Στέφαν, απέρριψε όλες τις κατηγορίες της γυναίκας και επίσης την κατηγορεί ότι προσπάθησε να στερήσει από τον πελάτη του το ρόλο του νόμιμου κηδεμόνα του άρρωστου πατέρα του. Τώρα, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια δικαστηρίου των Βερσαλλιών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline