Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  20:44:38

Οι Αμερικανοί γιατί στρέφονται στην τεκίλα

Η τεκίλα θα μπορούσε σύντομα να ξεπεράσει τη βότκα ως το αγαπημένο ποτό της Αμερικής, αυξάνεται η «όρεξη» των καταναλωτών για ακριβά μπουκάλια αλκοολούχων ποτών με βάση την αγαύη.

Η τεκίλα και το μεσκάλ ήταν η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία οινοπνευματωδών ποτών το 2021, ακολουθώντας μόνο τα κοκτέιλ. Τα οινοπνευματώδη ποτά με βάση την αγαύη είδαν τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 30,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος στα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Συμβούλιο Αποσταγμένων Ποτών των Η.Π.Α.

Ήταν επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία από πλευράς εσόδων πίσω από την Νο. 1 βότκα, η οποία είναι το ποτό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1970. Με έσοδα 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η βότκα εξακολουθεί να πουλά περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο ετησίως από την τεκίλα και το μεσκάλ, αλλά τα αποστάγματα με βάση την αγαύη θα μπορούσαν να την ξεπεράσουν σε λίγα μόλις χρόνια.
«Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει», είπε.

Χρησιμοποιώντας τον όγκο ως μέτρο, η βότκα εξακολουθεί να παραμένει βασιλιάς. Σύμφωνα με το DISCUS, το ποτό πούλησε 78,1 εκατομμύρια κιβώτια το 2021, υπερδιπλάσιο από τον όγκο της επόμενης κατηγορίας: κοκτέιλ προαναμεμιγμένων. Η τεκίλα και το mezcal βρέθηκαν στην τέταρτη θέση με 26,8 εκατομμύρια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline