Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φεστιβάλ Καννών: Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει 30 χρόνια μετά

Το φεστιβάλ των φεστιβάλ θα φιλοξενήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Top Gun: Maverick.» Ακριβώς τριάντα χρόνια αργότερα μετά την πρώτη και μέχρι σήμερα μοναδική παρουσία του στο φεστιβάλ των Καννών, ο Αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός Τομ Κρουζ, θα δώσει και πάλι το παρόν στην λεωφόρο Κρουαζέτ της γαλλικής πόλης.

Συγκεκριμένα, στις 18 Μαΐου 2022, το Φεστιβάλ των Καννών θα του αποτίσει έναν ειδικό φόρο τιμής για την κινηματογραφική προσφορά του και ο Κρουζ θα ανέβει τα σκαλιά του Palais des Festivals για τη βραδινή προβολή του

«Top Gun: Maverick» που θα κάνει στο φεστιβάλ την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Ο ήρωας του «Top Gun», ο πιλότος Μάβερικ, που στα μέσα της δεκαετίας του 1980 μετέτρεψε τον Τ. Κρουζ σε σούπερσταρ, επιστρέφει τον Μάιο στους κινηματογράφους όλου του κόσμου σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Κοζίνσκι για να «σκίσει» και πάλι τους αιθέρες. Να σημειωθεί ότι η ταινία είναι έτοιμη εδώ και δύο ακριβώς χρόνια αν και η παρουσίασή της στις αίθουσες έχει καθυστερήσει εξαιτίας του COVID-19.

Σε ότι φορά την προηγούμενη επίσκεψη του Κρουζ στο Φεστιβάλ των Καννών, αυτή είχε γίνει το 1992, όταν στις 18 Μαΐου, η ταινία «Far and Away» του Ρον Χάουαρντ με πρωταγωνιστές τον Κρουζ και την τότε σύζυγό του Νικόλ Κίντμαν, προβλήθηκε επίσης σε παγκόσμια πρεμιέρα ως ταινία κλεισίματος του το 45ου Φεστιβάλ. Εκείνο το βράδυ, ο Κρουζ είχε απονείμει τον Χρυσό Φοίνικα στον Δανό σκηνοθέτη Μπίλε Όγκαστ για την ταινία του «Οι καλύτερες προθέσεις».
Στις Κάννες, ο Τομ Κρουζ θα έχει μια συνομιλία επί σκηνής με τον δημοσιογράφο Ντιντιέ Αλους για να μιλήσει για την καριέρα του.

Πολυμέσα