Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  02:09:38

Ντεπαρντιέ, Μπερλουσκόνι και Όλιβερ Στόουν γυρνούν την πλάτη στον Πούτιν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Όλιβερ Στόουν αποκηρύσσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως «λάθος», γυρνώντας την πλάτη στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον οποίο όμως διατηρούσαν μέχρι πρότινος καλές σχέσεις.

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν έχουν σπεύσει το τελευταίο διάστημα να πάρουν αποστάσεις από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αποδοκιμάζοντας έτσι τις επιλογές του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν με τον οποίο όμως διατηρούσαν άλλοτε καλές σχέσεις και προσωπικούς δεσμούς.

Ο 73χρονος Ντεπαρντιέ, που έχει αποκτήσει και τη ρωσική υπηκοότητα από το 2013, αποκήρυξε ως «απαράδεκτες» τις «υπερβολές» του Πούτιν στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, ο ίδιος μάλιστα κάλεσε τη Ρωσία «να σταματήσει και να διαπραγματευτεί», ενώ αυτές του οι δηλώσεις προκάλεσαν παράλληλα και αντιδράσεις πίσω στη Μόσχα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε από την πλευρά του ότι ο Γάλλος ηθοποιός δεν έχει καταλάβει επακριβώς τι συμβαίνει στην Ουκρανία, ενώ άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι θα καλούσαν δημόσια τον Πούτιν να «ακυρώσει» τη ρωσική «υπηκοότητα» του Ντεπαρντιέ, όπως σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμα ο Guardian.
«Απογοητευμένος» από τη συμπεριφορά του Ρώσου ηγέτη δήλωσε όμως και ο 85χρονος πια Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε και «πραγματικά εγκλήματα πολέμου» της Ρωσίας τις «σφαγές των αμάχων στη Μπούκα».

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ακόμη και ο Όλιβερ Στόουν, που έχει κάνει σειρά συνεντεύξεων με τον Πούτιν στο παρελθόν, επέκρινε τη ρωσική «επιθετικότητα στην Ουκρανία» ως «λάθος».
«Η Ρωσία έκανε λάθος που εισέβαλε» («Russia was wrong to invade»), είχε γράψει σε μακροσκελή ανάρτησή του ο 75χρονος Όλιβερ Στόουν, υποστηρίζοντας πως «οι πολλοί επιθετικοί πόλεμοι των Ηνωμένων Πολιτειών δεν δικαιολογούν την επιθετικότητα του κυρίου Πούτιν στην Ουκρανία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline