Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Σερένα Γουίλιαμς κυνηγά το ρεκόρ όλων των εποχών: 24 τίτλοι single Grand Slam

Η επενδυτική της εταιρεία, Serena Ventures που στοχεύει να στηρίξει φιλόδοξους επιχειρηματίες με διαφορετικές απόψεις είχε συγκεντρώσει 111 εκατομμύρια δολάρια στον αρχικό γύρο χρηματοδότησης.

Στα 40 της, η Σερένα Γουίλιαμς μπορεί να καυχιέται για το γεγονός ότι, έχει σημειώσει μια σπουδαία πορεία στο γυναικείο τένις ... και όχι μόνο.

Η άνοδος της Γουίλιαμς, από αουτσάιντερ σε αθλήτρια – φαινόμενο που κατάφερε να κατακτήσει τους περισσότερους Grand Slam τίτλους στα single από κάθε άλλο παίκτη, την καθιστά αυτομάτως, μια από τις πιο σημαντικές και σπουδαίες φιγούρες στην ιστορία του τένις.

Είναι γεγονός, πως το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, η διάσημη τενίστρια είναι ... πρωταθλήτρια. Κέρδισε τον πρώτο της τίτλο Grand Slam, πριν από 22 χρόνια.
Οι συνεχόμενες νίκες της, η κατάκτηση τίτλων, τα αμέτρητα ρεκόρ που κατάφερε να σπάσει, δημιούργησαν στους θαυμαστές της ένα συναίσθημα που πιθανότατα να μην το είχαν βιώσει προηγουμένως, για κανέναν άλλο αθλητή ή αθλήτρια αντισφαίρισης.
«Σημείο καμπής»

Η φετινή σεζόν, ωστόσο, θα μπορούσε να χαρακτηρίζεται ως «το σημείο καμπής» στην καριέρα της διάσημης αθλήτριας.

Από τότε που, η Γουίλιαμς υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό στο Γουίμπλεντον πέρυσι, αναγκάστηκε να μείνει εκτός των γηπέδων και να μην σε συμμετάσχει σε μεγάλα τουρνουά.
Αλλά, η Γουίλιαμς ήταν πάντα προετοιμασμένη για αυτή την αναπόφευκτη στιγμή που το σώμα της, θα την πρόδιδε, για λίγο. Εκμεταλλεύτηκε τους μήνες που παραμένει εκτός των γηπέδων δίνοντας προτεραιότητα σε άλλους τομείς της ζωής, όπως στην οικογένειά της που τόσο αγαπά, αλλά και στις επιχειρήσεις της.

Θα καταφέρει να σπάσει το πιο σημαντικό ρεκόρ;

Η Σερένα Γουίλιαμς δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα άλλο. Αλλά λόγω της φαινομενικά ακόρεστης ανταγωνιστικότητάς της, πολλοί άνθρωποι στον κόσμο του τένις πιστεύουν ότι κυνηγάει το ρεκόρ όλων των εποχών: 24 τίτλοι single Grand Slam (μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο ρεκόρ κατέχει η Μάργκαρετ Κορτ). Πρόσφατα, αναφερόμενη στο πάθος της για το τένις δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι ένα κεφάλαιο που με κάνει χαρούμενη γιατί τώρα πια, μετά από τόσα χρόνια, παίζω μόνο για μένα. Αγωνίζομαι όποτε και όπου θέλω. Οπότε το απολαμβάνω με διαφορετικό τρόπο». Οι απόψεις των άλλων ανθρώπων «κάποτε με επηρέαζαν. Τώρα πλέον, δεν αναλώνεται στις απόψεις των άλλων.

Τους τελευταίους μήνες, η Αμερικανίδα αθλήτρια διαφοροποίησε αρκετά, το ήδη, αξιοζήλευτο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιό της. Με την πάροδο των χρόνων και καθώς η Γουίλιαμς συνεχώς, εξελισσόταν, το ίδιο συνέβαινε και με τα ενδιαφέροντά της. Ο πατέρας της τής έμαθε να θεωρεί τον εαυτό της κάτι περισσότερο από τενίστρια, εξομολογείται η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο BusinessInsider.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως η Γουίλιαμς εκτός από μία από τις κορυφαίες γυναίκες αθλήτριες στον κόσμο, είναι συγχρόνως, και μια άκρως επιτυχημένη επιχειρηματίας.

Η Γουίλιαμς έχει δημιουργήσει τις δικές της εταιρείες, μεταξύ αυτών, διάσημα brands με ρούχα και κοσμήματα. Μέσω της επενδυτικής της εταιρείας, Serena Ventures, η οποία στοχεύει να στηρίξει φιλόδοξους επιχειρηματίες με διαφορετικές απόψεις και η οποία είχε συγκεντρώσει 111 εκατομμύρια δολάρια στον αρχικό γύρο χρηματοδότησης, επιθυμεί να αλλάξει τον κόσμο των επιχειρήσεων.

«Ο κόσμος των επιχειρηματικών κεφαλαίων, όπως και ο κόσμος του τένις, απαρτίζεται ως επί το πλείστον από λευκά άτομα», δηλώνει. Η Γουίλιαμς ξεκίνησε να ασχολείται με τις επιχειρήσεις, πριν από τουλάχιστον, εννέα χρόνια, όταν έμαθε ότι λιγότερο από το 2% των γυναικών και λιγότερο από το 1% των έγχρωμων έλαβαν χρηματοδότηση από επιχειρηματικά κεφάλαια.
Μέσα από την προσπάθειά της, στοχεύει να βοηθήσει άτομα που παραμένουν στο περιθώριο. Έχει καταφέρει να εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους να πιστέψουν πως μπορούν να πετύχουν όσα φαντάζουν ακατόρθωτα.

Πολυμέσα