Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:41:17

Αδυνατεί η Αμπερ Χερντ να πληρώσει την αποζημίωση στον Τζόνι Ντεπ

Το δικαστήριο επιδίκασε συνολική αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων στον σταρ του Χόλυγουντ.

Ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση κρίθηκε η Άμπερ Χερντ στην πολύκροτη δίκη με τον Τζόνι Ντεπ, που απασχόλησε ιδιαιτέρως τα Μέσα Ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες.
Η πρώην σύζυγος του ηθοποιού τον είχε κατηγορήσει για ενδοοικογενειακή βία γεγονός που δεν πιστοποιήθηκε από τα στοιχεία και τις καταθέσεις.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του Ντεπ, σημειώνοντας ότι η Άμπερ Χερντ τον δυσφήμησε στο άρθρο της Washington Post.
Οι ένορκοι κατέληξαν στο ότι η δήλωση ήταν ψευδής, συκοφαντική και έγινε με κακόβουλο τρόπο.

Παράλληλα, το δικαστήριο επιδίκασε στον σταρ του Χόλυγουντ αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ωστόσο, η δικαστής Πένεϊ Αζκαράτε ενημέρωσε ότι η νομοθεσία της πολιτείας Βιρτζίνια περιορίζει τις αποζημιώσεις «τιμωρητικής φύσεως» στα 350.000 δολάρια.
Αυτό σημαίνει ότι ο Τζόνι Ντεπ δικαιούται το ποσό των 10,35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, η Άμπερ Χερντ αδυνατεί να το πληρώσει.

«Δεν θα μπορέσει να πληρώσει το ποσό της αποζημίωσης η Άμπερ Χερντ», αποκάλυψε η δικηγόρος της, Elaine Bredehoft στην εκπομπή «Today Show».

Και πρόσθεσε: «Το βάρος της απόδειξης ήταν πιο εύκολο για τον Τζόνι Ντεπ στην Αμερική. Και το δικαστήριο βρήκε εκεί – και δεν μας επετράπη να το πούμε αυτό στους ενόρκους – αλλά το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο κ. Ντεπ είχε διαπράξει τουλάχιστον 12 πράξεις ενδοοικογενειακής βίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας κατά της Άμπερ».

Στη συνέχεια, επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν την ηθοποιό να ασκεί έφεση.
«Οπωσδήποτε θα κάνει έφεση και έχει εξαιρετικούς λόγους για αυτό», τόνισε η δικηγόρος.
Πάντως, δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποια νομική βάση θα στηριχθεί η έφεση, καθώς η Χερντ θα πρέπει να αποδείξει ότι έγιναν λάθη κατά τη διάρκεια της δίκης.

Όσο για την περιουσία της;

Μπορεί να μην είναι γνωστή, η θοποιός όμως έχει κερδίσει εκατομμύρια δολάρια για τη δουλειά της στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Επίσης, είχε λάβει διακανονισμό ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Τζόνι Ντεπ μετά το διαζύγιό τους το 2016.

Η ίδια τότε είχε δεσμευθεί να το δωρίσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα αλλά τώρα κατά τη διάρκεια της δίκης υποστήριξε ότι δεν έχει ακόμη εκπληρώσει την υπόσχεσή της λόγω της αγωγής του Ντεπ.

Αγωγή κατά του Ντεπ από την ηθοποιό

Η δίκη ξεκίνησε στις 12 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 27 Μαΐου, με τις τελικές αγορεύσεις των δικηγόρων.

Το δικαστήριο κατέληξε σε ετυμηγορία για τη μήνυση του Τζόνι Ντεπ για συκοφαντική δυσφήμιση, για την οποία ζητούσε 50 εκατομμύρια δολάρια, κατά της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ για άρθρο που εκείνη είχε δημοσιεύσει με την υπογραφή της το 2018 στην Washington Post, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τον Ντεπ για ενδοοικογενειακή βία.

Το δικαστήριο κατέληξε επίσης σε ετυμηγορία σχετικά με αγωγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων που κατατέθηκε κατά του Ντεπ από την Άμπερ Χερντ.
Η ηθοποιός ζητούσε αποζημίωση έπειτα από δηλώσεις του Άνταμ Γουόλντμαν, δικηγόρου του ηθοποιού, που την είχε κατηγορήσει πως ψεύδεται.

Καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης, ο Ντεπ παρουσίαζε την πρώην σύζυγό του ως μια ασταθή γυναίκα που τον κακοποίησε και τον εξευτέλισε.
Υποστήριξε ότι η Χερντ είχε συχνά μια «σαρκαστική, ταπεινωτική, επιθετική, βίαιη, τοξική στάση» και περιστασιακά κατέφευγε στη βία. «Είχε ανάγκη για σύγκρουση. Ανάγκη για βία», τόνισε.

Η Χερντ παραδέχθηκε ότι έχει χτυπήσει τον πρώην σύντροφό της σε πολλές περιπτώσεις, μετά από «χρόνια που δεν υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου». Υποστήριξε πάντως ότι ποτέ δεν ήταν «καταχρηστική» με τον Ντεπ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline