Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:21:00

Η Τζέιν Φόντα για τη συνειδητοποίηση του χρόνου που της απομένει: «Δεν φοβάμαι να φύγω»

Η 84χρονη λέει ότι απλά είναι «ρεαλίστρια» όταν πρόκειται για τη δική της θνησιμότητα. «Είμαι έτοιμη. Είχα μια υπέροχη ζωή».

Είναι βραβευμένη με Όσκαρ, είναι σταρ του κινηματογράφου, μια ειλικρινής ακτιβίστρια, μια γκουρού της γυμναστικής και ένα παντοτινό είδωλο – και στα 84 της χρόνια, η Τζέιν Φόντα πιστεύει ότι οι μέρες της, οι τόσο γεμάτες με έργο και παραγωγικές μέρες της θα φτάσουν στο τέλος τους «μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα».
Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο Entertainment Tonight, η θρυλική αυτή μορφή του Χόλιγουντ μίλησε ανοιχτά για τη δική της θνησιμότητα.

Η Φόντα αναφέρθηκε στο θέμα μιλώντας για την επείγουσα ανάγκη άλλες διασημότητες υψηλού προφίλ να μιμηθούν το έργο της, να υπερασπιστούν σημαντικούς σκοπούς, επειδή, όπως είπε «δεν θα είμαι εδώ για πολύ ακόμα».
Η δήλωση αυτή δεν αναφερόταν στη διάγνωση του λεμφώματος non-Hodgkin, την οποία αποκάλυψε τον Σεπτέμβριο, εξηγώντας τότε ότι υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία για έναν «πολύ θεραπεύσιμο καρκίνο» όπως τον χαρακτήρισε.
Αντίθετα, αναφερόταν απλώς στο στάδιο της ζωής που βιώνει αυτή τη στιγμή.

«Όταν φτάνεις στην ηλικία μου, καλύτερα να έχεις επίγνωση του χρόνου που είναι πίσω σου, σε αντίθεση με τον χρόνο που είναι μπροστά σου» εξήγησε. «Θέλω να πω, αυτό είναι απλά ρεαλιστικό».
Και αν η έξοδός της είναι σύντομα, θέλει να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: «Δεν φοβάται να φύγει».
Αντίθετα, η Φόντα επέμεινε: «Είμαι έτοιμη. Είχα μια υπέροχη ζωή».

Αλλά ενώ είναι έτοιμη, δεν ανυπομονεί να τελειώσει.
«Όχι ότι θέλω να φύγω, αλλά γνωρίζω ότι αυτό θα γίνει μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα» πρόσθεσε.
Μέχρι τότε, σκοπεύει να διατηρήσει την υγεία της όσο καλύτερα μπορεί, εν μέρει συνεχίζοντας να γυμνάζεται.
«Όταν είσαι σχεδόν 85 ετών, το μάντρα είναι «αργά»» δήλωσε η πρωταγωνίστρια του Grace and Frankie για τη ρουτίνα άσκησής της.

«Προφανώς δεν χρησιμοποιώ τα ίδια βάρη που χρησιμοποιούσα παλιά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να συνεχίσεις να κινείσαι, να διατηρείς τον εαυτό σου ευέλικτο, να συνεχίζεις να χτίζεις δύναμη».
Και να συνεχίσει να απολαμβάνει όλες τις ημέρες που έχει μπροστά της, συμπεριλαμβανομένων των επερχόμενων γενεθλίων της τον Δεκέμβριο.
«Η οικογένειά μου θα είναι εκεί» σημείωσε η Φόντα. «Η κόρη μου και τα εγγόνια μου θα έρθουν από το Βερμόντ, και ο γιος μου με τη σύζυγό του και το παιδί του ζουν στο Λος Άντζελες, και θα έρθουν και μερικοί φίλοι. Θα περάσουμε ήσυχα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline