Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  04:23:33

Μπενιαμίν Νετανιάχου - Βλαντμίρ Πούτιν για τη Συρία

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας, για την κατάσταση στη Συρία. 

 

Συνέβη μετά την πρόταση της Μόσχας να αντικαταστήσει το αυστριακό εκστρατευτικό σώμα στα Υψώματα του Γκολάν, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Νετανιάχου.

"Μιλήσαμε για θέματα που σχετίζονται με τη Συρία, όπου η κατάσταση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη κάθε μέρα", δήλωσε ο Νετανιάχου σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ό Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε την Παρασκευή την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων για να αντικαταστήσουν το αυστριακό εκστρατευτικό σώμα.

«Η συμφωνία απεμπλοκής και το πρωτόκολλο της, που έχει συναφθεί μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ, δεν επιτρέπουν στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να συμμετάσχουν στην UNDOF», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάρτιν Νεζίρκι.

Η προσφορά απορρίφθηκε επίσης σήμερα από τον Ισραηλινό υπουργό των διεθνών σχέσεων.

«Η ιδέα σύμφωνα με την οποία ο Πούτιν θα στείλει ρωσικά στρατεύματα στα Υψώματα του Γκολάν για να αντικαταστήσουν τα αυστριακά στρατεύματα δεν μπορεί να υλοποιηθεί», τόνισε ο Γιουβάλ Στάινιτς κατά την έναρξη του υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον στρατιωτικό ραδιοσταθμό.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline