Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:20:26

Δημήτρης Σιούφας: Πάλι, Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη

Πρωτεργάτης της νέας ενεργειακής πολιτικής με μεγάλες επιλογές στη διεθνή σκακιέρα... Οραματιστής και αποφασιστικός. Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα και τις συναντήσεις του με την Ελληνική κυβέρνηση, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας έκανε την παρακάτω δήλωση-υπόδειξη-διαρκή υπόμνηση:

 

«Αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και στις συναντήσεις του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τέθηκε και πάλι το ζήτημα της κατασκευής του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Από το τέλος του 2009 μέχρι σήμερα, έχω κατ' επανάληψη επισημάνει με δημόσιες δηλώσεις και παρεμβάσεις μου την εθνική ανάγκη να αναλάβουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την υλοποίηση του έργου αυτού με την τριμερή διακρατική συμφωνία, την οποία επικρότησε τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και οι Η.Π.Α η οποία ήταν κατάκτηση για την ευρύτερη περιοχή.

Γιατί η κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι έργο ιδιαίτερης γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας όχι μόνο για τις άμεσα εμπλεκόμενες χώρες, την Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Βουλγαρία, αλλά και για την Ευρώπη και τις διεθνείς αγορές ενέργειας.

Και φυσικά η πραγματοποίηση της κατασκευής του και η λειτουργία του θα αποτελέσουν μεγάλη εθνική επιτυχία που θα ανήκει σε όλους μας.

Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τη νέα συγκυρία και τη δυναμική που αναπτύσσεται και με συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση να συμβάλουμε καθοριστικά στην επανεργοποίηση της Διακρατικής Συμφωνίας του Μαρτίου του 2007, έργο και αυτό της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και στην έναρξη κατασκευής του έργου αυτού.»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline