Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:25:20

Ντε Μπλάζιο, ο πρώτος Δημοκρατικός δήμαρχος της Ν. Υόρκης εδώ και δύο δεκαετίες

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο εξελέγη άνετα χθες δήμαρχος της Νέας Υόρκης κι έγινε ο πρώτος Δημοκρατικός που εκλέγεται σε αυτό το αξίωμα τα τελευταία 20 χρόνια. Θα διαδεχτεί τον πολυεκατομμυριούχο μεγιστάνα των μμε Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος βρισκόταν «στο τιμόνι» της πολυπληθέστερης πόλης των ΗΠΑ επί 12 χρόνια.

Λίγα μόλις λεπτά μετά το κλείσιμο των 1.239 εκλογικών κέντρων στις 9μμ (τοπική ώρα) πολλοί δημοσιογραφικοί οργανισμοί προέβλεπαν την νίκη του ντε Μπλάζιο. Τα επισημα αποτελέσματα αναμένονται αργότερα σήμερα. «Είμαστε υπερήφανοι, αλλά ταπεινοί, για ό,τι καταφέραμε σε αυτή την εκστρατεία» δήλωσε ο ντε Μπλάζιο στο συγκεντρωμένο πλήθος των υποστηρικτών του μετά την εκλογή του. «Σήμερα μιλήσατε δυνατά και ξεκάθαρα για μία νέα κατεύθυνση για την πόλη μας, ενωμένοι από την πεποίθηση ότι η πόλη μας δεν πρέπει να αφήσει κανέναν πίσω» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ντε Μπλάζιο επικράτησε του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Τζο Λότα στη Δημοκρατική στο σύνολό της πόλη. Ο Ντε Μπλάζιο, ο οποίος θα διαχειρίζεται μία «επιχείρηση» 300.000 υπαλλήλων κι έναν προϋπολογισμό 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα ορκιστεί την 1η Ιανουαρίου 109ατος δήμαρχος της πόλης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline