Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:52:58

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Άγκυρα

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Άγκυρα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία συγκλονίζεται από ένα άνευ προηγουμένου σκάνδαλο διαφθοράς.

Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, περίπου 20.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατόπιν αιτήματος συνδικάτων και μη κυβερνητικών οργανώσεων σε πλατεία της Άγκυρας, φωνάζοντας συνθήματα όπως "η Επανάσταση θα καθαρίσει τη βρομιά αυτή" "είναι κλέφτες", τα οποία απευθύνονταν στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Οι διαδηλωτές κρατούσαν επίσης ψεύτικα δολάρια, τα οποία έφεραν το πρόσωπο του Ερντογάν.

Η Τουρκία συγκλονίζεται εδώ και τρεις εβδομάδες από ένα σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες πρόσωπα που πρόσκεινται στην ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση και το οποίο απειλεί άμεσα τη θέση του πρωθυπουργού Ερντογάν, τρεις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για συνωμοσία και κατηγορεί την αστυνομία και τη δικαιοσύνη ότι επιδιώκουν την ήττα του, δίδοντας εντολή για τις έρευνες αυτές κατά της διαφθοράς.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline