Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:53:22

Μεγάλη χιονοθύελλα παραλύει το Πεκίνο

Δύο τουρίστες νεκροί και ταλαιπωρία στους δρόμους από την χιονοθύελλα που έπληξε την περιοχή του Πεκίνου το Σαββατοκύριακο.

Ασυνήθιστα νωρίς έφτασε ο χιονιάς στην Κινέζικη πρωτεύουσα φέτος, μʼ αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα όχι μόνο μέσα στη πόλη, αλλά στην ευρύτερη περιοχή του Πεκίνου.

Τουλάχιστον δύο γιαπωνέζοι τουρίστες έχασαν τη ζωή τους όταν αποκλείστηκαν από το χιόνι σʼ ένα απομακρυσμένο σημείου του Σινικού Τείχους στην βόρεια επαρχεία Χέμπει.

Περίπου 700 αυτοκίνητα έμειναν αποκλεισμένα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Πεκίνο με το Θιβέτ για πολλές ώρες, ενώ μέχρι την Κυριακή το πρωί είχαν ακυρωθεί τουλάχιστον 23 πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου.

Τέλος, επιστρατεύτηκαν 60.000 οδοκαθαριστές για να καθαρίσουν τους δρόμους της πρωτεύουσας από το χιόνι, καθώς την Πέμπτη ξεκινάει το 18ο Εθνικό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline