Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:29:43

Μαρία Ρεπούση: Για τη Νησιωτικότητα και το Λιμενικό Σώμα

...Η ανασυγκρότηση του Υπουργείου αναγνωρίζουμε ότι προέκυψε ως αναγκαιότητα μετά την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας με το Π.Δ. 85/2012, αίτημα όλων των εμπλεκομένων στο ναυτιλιακό χώρο πλευρών, προκειμένου να έχουμε ένα φορέα αφιερωμένο στην ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας, η οποία αντιπροσωπεύει το 6-7% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας και κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο με τρεις χιλιάδες οκτακόσια ελληνόκτητα πλοία, τα οποία έχουν ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη διεθνώς μεταφορική ικανότητα.

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιά, η ελληνόκτητη ποντοπόρος ναυτιλία φαίνεται ότι απασχολεί άμεσα και έμμεσα περίπου τριακόσιες χιλιάδες άτομα, ενώ σύμφωνα με νεότερα στοιχεία οι άμεσα απασχολούμενοι είναι εκατόν ενενήντα δύο χιλιάδες άνθρωποι. Έχουμε συνεπώς να κάνουμε με μία κορυφαία οικονομική δραστηριότητα που δικαιολογεί την ύπαρξη ενιαίου διοικητικού φορέα με αποκλειστικότητα τη ναυτιλία. Ένας δεύτερος σημαντικός λόγος για την επανασύσταση του Υπουργείου αυτού είναι η νησιωτικότητα της Ελλάδας και η ανάγκη σχεδιασμού και εφαρμογής πολιτικών για τη μέριμνα και την ανάπτυξη των πολυάριθμων ελληνικών νησιών.

Ένα από τα πολύ θετικά σημεία αυτού του σχεδίου νόμου είναι η εισαγωγή της ρήτρας της νησιωτικότητας ως μία οριζόντια πολιτική πια της ελληνικής πολιτείας. Εδώ θέλω από την αρχή να πω ότι, αν και το Αιγαίο πρέπει να κατέχει λόγω των νησιών του μια κεντρική θέση στη μέριμνα της πολιτείας, δεν πρέπει ωστόσο να ταυτίζεται ή να μονοπωλεί τη νησιωτική Ελλάδα. Για το λόγο αυτό σε σχετική ερώτηση που είχαμε ομάδα Βουλευτών καταθέσει προ μηνών στη Βουλή, κύριε Υπουργέ, ζητούσαμε τη διεύρυνση της χωρικής αρμοδιότητας του Υπουργείου, πράγμα που έγινε με το παρόν σχέδιο νόμου, αλλά και τη μετονομασία του σε Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αίτημα που παραμένει ακόμα σε ισχύ, προκειμένου να ενταχθούν και οι νησιωτικές περιοχές εκτός Αιγαίου, όπως είναι για παράδειγμα το Ιόνιο και ο Αργοσαρωνικός.

Έχουμε, λοιπόν, δύο βασικούς λόγους, για τους οποίους συμφωνούμε με την ανασύσταση και την ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας: Τη ναυτιλία μας και τη νησιωτικότητα της χώρας μας.
Ας δούμε, όμως, αν ο τρόπος που γίνεται αυτή η ανασυγκρότηση σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, είναι σωστός και αν μπορούμε περαιτέρω να τον βελτιώσουμε.

.....Το πρώτο θέμα είναι ο τρόπος της ένταξης του Λιμενικού Σώματος και οι αρμοδιότητές του. Εδώ φαίνεται ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν συντελεστεί, υπάρχει περιθώριο περαιτέρω βελτιώσεων, προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση για το ρόλο και τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος, που είναι βασικά ένα Ένοπλο Σώμα, στρατιωτικά οργανωμένο, όπως σωστά ορίζεται στο άρθρο 4 του παρόντος σχεδίου νόμου.

Η βασική του αποστολή είναι η περιφρούρηση και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των λιμένων, η αστυνόμευση των θαλασσίων συνόρων της χώρας και η πάταξη της εγκληματικότητας, όπως είναι η διακίνηση ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο, η αρχαιοκαπηλία, η παράβαση εθνικών και διεθνών νόμων κ.α.
Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα έχει δεκατέσσερις χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμή και στις σημερινές συνθήκες η περιφρούρηση της ακτογραμμής αυτής δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

Οι λιμενικοί είναι πολύτιμοι. Είναι ένα εξαιρετικά συμπαθές Ένοπλο Σώμα, ακόμα και για τη δική μου τη γενιά, τη γενιά του Πολυτεχνείου, που δεν συμπαθεί πολύ -ή δεν συμπαθούσε πολύ- τα Ένοπλα Σώματα. Η θέση τους, όμως, είναι κατά βάση στην αστυνόμευση του συνοριακού θαλάσσιου μετώπου και γενικά του θαλάσσιου χώρου, είναι με άλλα λόγια στη θάλασσα και όχι στα γραφεία. Είναι μια γνήσια ελληνική ακτοφυλακή, όπως έχουν όλες οι χώρες του κόσμου που επικοινωνούν με τη θάλασσα.

Δευτερευόντως, το Λιμενικό -και αφού η βασική του αποστολή εκπληρώνεται- μπορεί και πρέπει να υποστηρίζει το συνολικό έργο του Υπουργείου, κυρίως στο επιχειρησιακό του κομμάτι, όπως είναι για παράδειγμα ο θάλαμος επιχειρήσεων.
Το παρόν σχέδιο νόμου μοιάζει όμως να αμφιταλαντεύεται για τη θέση και την αποστολή των λιμενικών. Νομοθετεί, σαν να τους θέλει βασικά στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου να είναι υπάλληλοι του Υπουργείου Ναυτιλίας, να προετοιμάζουν νόμους, να παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις, να συμμετέχουν στα διεθνή φόρα και να εκπροσωπούν την Ελλάδα στις διεθνείς διοργανώσεις, να ασκούν δηλαδή κατά βάση πολιτικά καθήκοντα.

Εμείς στη Δημοκρατική Αριστερά θέλουμε ένα πολιτικό Υπουργείο, στο οποίο ανήκουν οι λιμενικοί, για να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο βαθμό που εκπληρώνεται η βασική τους αποστολή στη θάλασσα και στα λιμάνια.

Ο αντίλογος είναι υπαρκτός και τον κατανοούμε. Οφείλουμε να τον λάβουμε υπόψη μας. Το Υπουργείο -μας λέει ο αντίλογος- στελεχώνεται κατά 93% από λιμενικούς και οι πολιτικοί του υπάλληλοι δεν επαρκούν για τις ανάγκες του Υπουργείου. Το ακούμε, αλλά απαντάμε ότι το 93% του προσωπικού του Υπουργείου, οι επτάμισι χιλιάδες λιμενικοί που υπηρετούν σήμερα στο Σώμα, είναι κατά βάση για να αστυνομεύουν το
Το Υπουργείο μας λένε είναι υποχρεωμένο να είναι σε ετοιμότητα είκοσι τέσσερεις ώρες το εικοσιτετράωρο. Μάλιστα. Αυτή η ετοιμότητα είναι αρμοδιότητα του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος κι έχει να κάνει με τις αρμοδιότητές του, δεν είναι υπόθεση για παράδειγμα των πολιτικών διευθύνσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οι λιμενικοί είναι ένα εξαιρετικά οργανωμένο Σώμα υψηλών προσόντων, με την ιεραρχία του στρατιωτικά οργανωμένο και φοβάμαι ότι με τη σύγχυση που ενυπάρχει στο σχέδιο νόμου ενδέχεται να αποδυναμωθεί.»

(Τμήμα της γενικής εισήγησης εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ της καθηγήτριας και βουλευτή Α' Πειραιώς Μαρίας Ρεπούση στο νομοσχέδιο για την ανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου).

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline