Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:03:40

Από το "Ωσαννά" στο "Σταύρωσον"

Το "κίνημα των πλατειών" έχει την αφετηρία του στα 2010-2011 με τα αήθη συνθήματα κατά της Βουλής και την συνύπαρξη στη πλατεία Συντάγματος Χρυσαυγιτών και αριστεριστών, του ΣΥΡΙΖΑ και πέραν αυτού.

Τώρα, αναβιώνει ως κίνημα συμπαράστασης προς την Κυβέρνηση Τσίπρα και ως "μάχιμο όπλο" κατά των ξένων εταίρων, δηλαδή δανειστών. Όμως όπως και τότε έτσι και τώρα το κίνημα είχε επενδυθεί με ορισμένες προσδοκίες και απαιτήσεις. Ιδιαίτερα τώρα. Να μην πληρωθούν οφειλόμενα, να χαριστούν-ρυθμιστούν δάνεια, να μπατσίσουμε τους τοκογλύφους και τις Τράπεζες, θα φουσκώνουμε από εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

Όμως όλα κρίνονται από τα αποτελέσματα και οι εγωϊστικοί πανηγυρισμοί δεν αρκούν. Ήδη, η μία αποτυχία διαδέχεται την άλλη, τα πράγματα συνεχώς δυσκολεύουν. Στη χρηματοδότηση, στα δημόσια οικονομικά, στην αγορά, στην ανεργία. Σε λίγο δεν θα έχουν χρήματα για τις βασικές ανάγκες της χώρας. Και τότε; Τότε το κίνημα των πλατειών, που οργάνωσε παρασκηνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ, θα στραφεί εναντίον τους. Το διδάσκει η ιστορία της μεταστροφής από το Ωσαννά έως την Σταύρωση, μόλις σε πέντε ημέρες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline