Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:42:04

«Γιάννη, μιλάς πολύ...»

«Δεν υπάρχει μέρα να μην ανοίξεις ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τον υπολογιστή και να μη βρεις μπροστά σου το πρόσωπό του». Αιχμηρή διαπίστωση και αρνητική από την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό τονίζει για τον υπουργό Οικονομικών ο γνωστός αρθρογράφος της «Αυγής» Θανάσης Καρτερός. Και συνεχίζει: «Να μη σκοντάψεις σε μια συνέντευξή του. Να μη σκαλώσεις σε έναν τίτλο που αναφέρεται σ' αυτόν».
Προφανώς η επιλογή των λέξεων από τον Θανάση Καρτερό δεν είναι τυχαία, καθώς στην επόμενη παράγραφο του άρθρου του σπεύδει να προειδοποιήσει τον υπουργό Οικονομικών ότι «θα ξοδέψει όλα τα κέρδη που αποκόμισε για λογαριασμό του και για λογαριασμό μας αν εξακολουθήσει να μιλάει τόσο πολύ».

«Διότι κανένας, ούτε ο χαρισματικός αυτός υπουργός, δεν μπορεί να γλιτώσει τη φθορά από την τοξική υπερπροβολή» είναι η αμέσως επόμενη χαρακτηριστική αποστροφή.

Ο Θανάσης Καρτερός μεταφράζει και τη ρήση του πρωθυπουργού για λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά.
«Για αυτόν θα μπορούσε να μεταφραστεί σε λιγότερες διαλέξεις και περισσότερη οικονομία», σημειώνει.
Ή, για όσους δεν κατάλαβαν:

«Γιάνη μας, μην απλώνεις άλλο το μαντίλι σου. Διότι η οικονομία δεν σημαίνει μόνο την επιστήμη της διαχείρισης των του οίκου μας. Σημαίνει και τη φειδώ. Την αποφυγή του περιττού. Τα λίγα λόγια με πολύ βάρος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline