Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:49:39

Θέλουμε 100 εκατ. Ευρώ από τους Γερμανούς

Μπορεί να ζητάμε πολλά ποσά από τους Γερμανούς για διάφορους λόγους αλλά αυτοί δεν φαίνεται να συγκινούνται. Αδιαφορούν για τις πολεμικές αποζημιώσεις, τις καταστροφές και τα υποχρεωτικά δάνεια της Κατοχής, για τις μίζες σε πολλές προμήθειες και συμβάσεις στην Ελλάδα.

Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ζητά η ελληνική κυβέρνηση από γερμανικές εταιρίες, ως αποζημίωση για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κορυφαία πηγή του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η ίδια πηγή ανέφερε στο Reuters ότι πρόκειται για "μία σειρά από υποθέσεις, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με γερμανικές εταιρίες. Από το σύνολο των υποθέσεων αυτών, η Ελλάδα ελπίζει ότι θα εισπράξει από 500 έως και 800 εκατ. ευρώ".
"Οποιαδήποτε εταιρία καταδικαστεί για δωροδοκία και επιθυμεί να συνεχίσει να έχει εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα, θα πρέπει να βρεθεί στο δικαστήριο και να προχωρήσει σε συμβιβασμό", σημειώνει.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του πρακτορείου, η Ελλάδα έχει ξοδέψει πολλά χρήματα σε εξοπλιστικά προγράμματα τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ αναφέρεται και στις σχέσεις ανάμεσα στην Αθήνα και στο Βερολίνο, σημειώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την Γερμανία ότι χρησιμοποιεί νομικά «κόλπα» προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline