Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022  15:30:06

Εισέπραξε μεγαλειώδες όχι ο Ν. Κοτζιάς

Εκείνος πρόβαλε το σθένος της διεκδίκησης μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης και τις δικές του καλές γερμανικές σχέσεις με τον υπουργό Εξωτερικών στο Βερολίνο. Δεν πέτυχε τίποτα αλλά να εισπράξει-όπως και ο Τσίπρας από τη Μέρκελ μια απόλυτη άρνηση.

Ούτε καν ένας σχηματισμός τυπικής επιτροπής. Κανενός είδους συμβιβασμός. Μαθήματα ότι δεν πρέπει να ομιλείς πολύ και να υπόσχεται στο λαό σου χρήματα και επιτεύγματα του αέρα.«Η Αθήνα θέλει συμβιβασμό στο θέμα των αποζημιώσεων», είναι ο τίτλος της συνέντευξης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Sueddeutsche Zeitung.

Ο κ. Κοτζιάς τάσσεται περισσότερο υπέρ μιας πολιτικής παρά μιας νομικής λύσης για τις επανορθώσεις, στην οποία θα μπορούσε να συμβάλει μια Επιτροπή ελλήνων και γερμανών ειδικών. «Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθούν δρόμοι να συζητήσουμε με την Γερμανία λογικά για συγκεκριμένα προβλήματα», δηλώνει ο κ. Κοτζιάς και προτείνει την σύσταση Επιτροπής επιστημόνων από τις δύο χώρες: «Πρέπει να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, ενώ η εφημερίδα επισημαίνει ότι το θέμα του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον και του Ελληνογερμανικού Εργαστηρίου για τη Νεολαία που ιδρύθηκαν το 2014 επρόκειτο να απασχολήσουν μεταξύ άλλων και την αποψινή συνάντηση των δύο υπουργών.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρεται σε ένα «κούρεμα», αλλά χωρίς συγκεκριμένες απαιτήσεις, ενώ περιγράφει την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ ως έναν «πολύ λογικό άνθρωπο που σκέφτεται το μέλλον της Ευρώπης. Πέρυσι την επέκριναν και την θεωρούσαν την πιο επικίνδυνη πολιτικό της Ευρώπης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline