Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:41:04

Αβραμόπουλος: Πόλεμο στους διακινητές ανθρώπων

Πρόκειται για την καρδιά του προβλήματος, για τους σύγχρονους δουλέμπορους. Για τα κυκλώματα συναλλαγής και παρανομίας που έχουν διαμορφώσει. Είναι ένα κλειδί για την καταπολέμηση της λαθραίας μετανάστευσης.

Στις πρωτοβουλίες και την κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, αναφέρεται σε συνέντευξη, την οποία παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα, ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Κηρύξαμε πόλεμο στους διακινητές ανθρώπων» τονίζει και προσθέτει ότι «έχουν στήσει ένα ανελέητο σύστημα, άνθρωποι που θα έκαναν τα πάντα για τα χρήματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαθέτοντας καλύτερη οργάνωση από ορισμένες χώρες της περιοχής».

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, «η λύση είναι να υπάρξει έμπνευση από εμπειρίες σαν και την θαλάσσια αποστολή Atalanta, η οποία χρησιμοποιήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα για να παταχθούν οι πειρατές».

Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι «θα κατασχεθεί και θα καταστραφεί κάθε πλεούμενο, το οποίο χρησιμοποιούν οι διακινητές ψυχών για να εισέλθουν στην Ένωση διαμέσου των εξωτερικών της συνόρων».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline