Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:03:04

Επέστρεψε η τρόικα στην Κύπρο

Βγαίνουν πιο γρήγορα από εμάς ,αν και μπήκαν στη δοκιμασία αργότερα. Ίσως γιατί είναι ρεαλιστές και αντιμετωπίζουν τα πράγματα με το όνομα τους. Ας διδαχθούμε.

Κλιμάκιο της τρόικας βρίσκεται στη Λευκωσία, όπου ξεκίνησαν οι επαφές, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής, το οποίο είχε ανασταλεί για εννέα μήνες, λόγω της μη εφαρμογής του νόμου για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, που αποτελούσε προαπαιτούμενο για τους διεθνείς πιστωτές. Το πλαίσιο, όπως τελικά ψηφίστηκε, στις 18 Απριλίου, από την κυπριακή Βουλή θα εξεταστεί διεξοδικά από τους διεθνείς πιστωτές της Κύπρου.

Κατά τις επαφές στην Λευκωσία το κλιμάκιο της τρόικας θα εξετάσει, επίσης, θέματα που αφορούν τις αναδιαρθρώσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων και ζητήματα εποπτείας, ενώ το κλιμάκιο των πιστωτών θα έχει συναντήσεις και με εκπροσώπους των τραπεζών. Ακόμη, θα αξιολογηθεί η μέχρι σήμερα δημοσιονομική προσαρμογή και η πορεία του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ).

Η Κύπρος έχει λάβει ήδη δόση 350 εκατ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας τον Δεκέμβριο, πριν η βουλή αναστείλει την εφαρμογή του νόμου των εκποιήσεων. Εκκρεμεί η δόση 87 εκατ. ευρώ από το ΔΝΤ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline