Σάββατο 20 Απριλίου 2024  05:41:40

Καραγκούνης: σε ποιά θα πούμε ναι και όχι

Δεν πρόκειται για συναίνεση άνευ όρων η θέση της ΝΔ, όπως έλεγαν ορισμένοι. Να ψηφίσει δηλαδή με κλειστά τα μάτια τις αποτυχίες και τους φόρους της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν ισχύει μια τέτοια συμφωνία, όπου υπάρχει λογική να μπουν έκτακτες εισφορές σε εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ, ένας ΦΠΑ ο οποίος είναι ενιαίος και σε πολλά προϊόντα, αν έρθει μια τέτοια συμφωνία, θα έχουμε μια μέση επιβάρυνση του οικογενειακού εισοδήματος πάνω από 20-30%. Αντιλαμβάνεστε για τι επιβάρυνση συζητάμε στο οικογενειακό εισόδημα από μια τέτοια συμφωνία φοροεπιδρομής.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε το χέρι της συνεννόησης, αλλά όχι με τέτοια πολιτική, την οποία θέλουν να εφαρμόσουν. Γιατί αυτή η πολιτική της φοροεπιδρομής δεν θα βγάλει πουθενά».

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε εδώ να συνεννοηθούμε, να βοηθήσουμε , αλλά όχι με την πολιτική του να διορίζουμε τα "ροζ παιδιά", του να καταργούμε τις αποκρατικοποιήσεις και τις επενδύσεις, δηλαδή να βρίσκουμε έσοδα από αλλού.

Όχι να βάζουμε φόρους στα συνήθη υποζύγια, γιατί πρέπει να κάνουμε το μεγάλο κράτος του ?80, γιατί έτσι πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει το 2015. Εάν θέλουν την βοήθεια μας πρέπει να έρθουν να συνεργαστούν και να πουν ότι «εδώ θ' αλλάξω κι εγώ πολιτική, θα οπισθοχωρήσω κι εγώ σε κάποια σημεία». Μόνο τότε θα μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε την κατάσταση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline