Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:42:19

Γιατί όχι ο Ζέρβας και ο Παπάγος

Καλό είναι να μην προκαλεί με την Ιστορία και να υπολογίζει περισσότερο τον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν είναι κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί η στρατιωτική Ιστορία της δεκαετίας 1940-50, τόσο σύνθετη και πολύπλοκη, χρειάζεται πνεύμα ενότητας και όχι διχασμού. Όπως είναι βέβαια η ακόλουθη.

Στους αγώνες και το  ήθος του στρατηγού Στέφανου Σαράφη, ανήμερα της 58ης επετείου του θανάτου του, αναφέρεται σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.

Ανάμεσα σε άλλα, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει: «Ο Στέφανος Σαράφης υπήρξε αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού με διακρίσεις στα πολεμικά πεδία, με δημοκρατικό ήθος και αγώνες και με καθοριστικό ρόλο στη μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τιμά τους προερχόμενους από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που έπραξαν το πατριωτικό τους καθήκον, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, προσφέροντας με το προσωπικό τους παράδειγμα ένα διαχρονικό μάθημα στις επόμενες γενιές».

«Τιμάμε τη μνήμη του Στρατηγού Στέφανου Σαράφη και στο πρόσωπο του τους αγώνες της ανυπότακτης γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, που έγραψε με χρυσά γράμματα ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική ιστορία. Σώζοντας την ιστορική μνήμη, φωτίζουμε το δρόμο στις επόμενες γενιές» προσθέτει ο κ. Ήσυχος. Αλήθεια δεν προηγείται ο Παπάγος και ο Ναπολέων Ζέρβας και τόσοι άλλοι αξιωματικοί πολεμιστές και αντιστασιακοί;

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline