Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:39:32

Μέχρι την 11η Ιουνίου θα έχει επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ

Νομίζουν ορισμένοι ότι πρόκειται για την επέτειο του 1940 η της αποκατάστασης της Δημοκρατίας το 1974. Ιδεοληψίες να συμπέσει το άνοιγμα της «νέας και δημοκρατικής ΕΡΤ», καθαρά κομματικής στην συγκρότηση της, με την επέτειο του κλεισίματος από την λαθεμένη και ατυχή απόφαση της Κυβέρνησης Σαμαρά πριν δύο χρόνια.

Όμως η επαναλειτουργία θα κριθεί από τα δικά τους πεπραγμένα που δεν φαίνεται να δικαιώνονται ήδη, ενώ οι κομματικές φαγωμάρες τους άρχισαν να εκδηλώνονται. Θα δούμε σε δύο-τρείς μήνες τη δοκιμασία στην πράξη τα επετειακά « δημοκρατικά πανηγύρια».

Με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Δημήτρη Κουμπιά και τον γενικό της γραμματέα Γιώργο Σαββίδη, συναντήθηκε ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, ο οποίος δήλωσε ότι η νέα ΕΡΤ θα έχει επαναλειτουργήσει έως τις 11 Ιουνίου, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται και εορταστικές εκδηλώσεις.

Ήδη ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη στελέχωση της ΕΡΤ, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά τις σχετικές εισηγήσεις προς το Δ.Σ. της εταιρείας, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση κατάθεσης αιτήσεων επαναφοράς των εργαζομένων.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ επαναβεβαίωσε τους επικεφαλής της ΠΟΕΣΥ για τη βούληση που εξέφρασε και στην Επιτροπή της Βουλής για επαναλειτουργία όλων των περιφερειακών σταθμών, ενώ όσον αφορά το μισθολογικό καθεστώς στη νέα ΕΡΤ, αποσαφήνισε ότι θα στηρίζεται στην ΚΥΑ του 2013 και συμπεριλαμβάνει και την περίοδο του «μαύρου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline