Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:06:02

Κατά Ελλήνων και Βαρουφάκη

Λάβρος εναντίον της Ελλάδας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ήταν καλεσμένος σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής της γερμανικού καναλιού ZDF. Με τρόπο άκομψο, προσβλητικό για τους Έλληνες.

"Οι Έλληνες, όπως ο κύριος Βαρουφάκης, μου σπάνε τα νεύρα", είπε, προσθέτοντας: "Οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις απέτυχαν. Εμείς έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις, τώρα, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της".

Ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης τάχθηκε επίσης κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επισημαίνοντας ότι, κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως και αποχώρησή της από την Ε.Ε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι μία συμφωνία είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή αν και ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και κοπιαστικός.
Ο πρόεδρος της Ευρωκοινοβουλίου και οι υπόλοιποι καλεσμένοι στην εκπομπή, μίλησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας και των πιστωτών της, για τα νέα μέτρα που θέλουν οι δανειστές των Αθηνών αλλά και την πιθανότητα εξόδου από την ευρωζώνη.

Θέμα της εκπομπής ήταν το μέλλον της Ευρώπης και στο πάνελ βρισκόταν και ο Γιώργος Χόνδρος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Θέλουν τα χρήματα, εσείς τι θέλετε;" είπε ο Ρίκαρντ Σούλικ, μέλος του σλοβακικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Ελευθερία και Αλληλεγγύη». Για τον Σούλικ μόνο μία λύση υπάρχει για την Ευρωκρίση: Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. "Οι Έλληνες δεν έχουν καμία πιθανότητα επιβίωσης σε μία νομισματική ένωση με χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία ή η Ολλανδία. Θα συνεχίζουν πάντα κουτσά - στραβά", πρόσθεσε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline