Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  10:33:05

Στο στόχαστρο Ζωή και Καμμένος

Τις έντονες αντιδράσεις χρηστών social media προκάλεσε η αγοραία αποστροφή της ομιλίας του υπουργού Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου που απευθυνόμενος σε βουλευτές της ΝΔ είπε «στα τέσσερα εσείς». Αντιγραφή χυδαίας αντίληψης για το γυναικείο σεξ, σε στάση υποταγής δηλαδή, που είχε πρωτοχρησιμοποιήσει κατά βουλευτών της ΝΔ ο Νίκος Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ.

Δεν ήταν λίγοι επίσης όσοι επέκριναν σφόδρα την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία δεν βρήκε σεξιστικό τον χαρακτηρισμό, ούτε καν διέκοψε τον υπουργό για να τον επαναφέρει στην τάξη. Παράλληλα θλιβερή εντύπωση προκάλεσαν τα διάφορα σχόλια της προέδρου καθαρά κομματικά και εμπαθή μικρομματικά, τα οποία προκάλεσαν τη διαμαρτυρία του Στ. Θεοδωράκη, του Ευαγ. Βενιζέλου και πολλών βουλευτών.

Κάθε θέμα έχει και μία ανάλαφρη πλευρά. Τουλάχιστον στο Twitter, όπου κατάφερε να γίνει πρώτο trend στην Ελλάδα η αφρικανική χώρα Ζάμπια.
Αφορμή το αίτημα της Αθήνας προς το ΔΝΤ για ομαδοποίηση των δόσεων, κίνηση που τελευταία είχε κάνει στη δεκαετία του '80 η Ζάμπια, κάτι που επεσήμανε και ο εκπρόσωπος του Ταμείου. Αυτό ήταν αρκετό για να... πάρει φωτιά το Twitter.
Κάποιοι έψαχναν τις εθνικές γιορτές της Ζάμπια για να βρουν το επόμενο τριήμερο, άλλοι έβλεπαν τις αθλητικές προεκτάσεις της... μετατροπής της Ελλάδας στην αφρικανική χώρα και μερικοί αναρωτιούνταν ποιος είναι ο ΦΠΑ εκεί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline