Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:40:17

Άδωνις: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Πρόταση, που μπορεί να ξαφνιάζει αλλά αποτελεί μια ρεαλιστική πρόταση. Πιθανώς μονόδρομο πολιτικό και σύντομα. Κάτι περισσότερο από απλό ανασχηματισμό.

O πρώην υπουργός 'Αδωνις Γεωργιάδης τονίζει πως για να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αντίθετος στο ενδεχόμενο μιας νέας παράτασης του προγράμματος τάσσεται με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης. O πρώην υπουργός τονίζει πως για να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είμαστε κοντά σε συμφωνία ή υπάρχει η πιθανότητα της ρήξης σημειώνει ότι «ρήξη δεν μπορεί να κάνει, πλέον, ο κ. Τσίπρας. Αν ήθελε να την κάνει, έχει αργήσει πάρα πολύ... Όπως και για τη συμφωνία έχει αργήσει πάρα πολύ. Εγώ δεν συμμερίζομαι τη μεγάλη αισιοδοξία που υπάρχει στην κυβέρνηση για εύκολη και άμεση συμφωνία». Για το ενδεχόμενο της παράτασης ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι «και 9 και 10 μήνες παράταση μπορούν να του δώσουν. Το θέμα είναι τι λεφτά θα πάρει. Αν πάρει πάλι μια παράταση χωρίς χρήματα, θα είναι μια τρύπα στο νερό. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει σε εκκρεμότητα. Πρέπει να κλείσει την 5η αξιολόγηση του μνημονίου εδώ και τώρα. Αν δεν το πράξει αυτό, η ελληνική οικονομία θα βυθίζεται στην παρακμή».

Σε ερώτηση αν η Ν.Δ. θα ψηφίσει τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία τονίζει ότι « η συμφωνία, όπως την είδα στην πρόταση Γιούνκερ, που είναι μια προσπάθεια της Ευρώπης να απαντήσει στις ανησυχίες της κυβέρνησης Τσίπρα, είναι προς τη λάθος κατεύθυνση. Δίνει πολύ μεγάλο βάρος στην αύξηση των φόρων και πολύ μικρότερο βάρος στη μείωση των δημοσίων δαπανών. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε στο ξέφωτο είναι να πάμε σε μια μηδενική αύξηση των φόρων ή ακόμα και σε μείωσή τους και να υπάρξει μεγάλη μείωση των δαπανών του κράτους. Εγώ θέλω μια συμφωνία που θα κάνει τον ιδιωτικό τομέα να αναπνεύσει και θα οδηγήσει τη χώρα στην ευημερία. Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται μια συμφωνία που προστατεύει τον δημόσιο τομέα».

Ο κ.Γεωργιάδης επισημαίνει ότι η εθνική συνεννόηση θα γίνει εφόσον καθίσουμε σε ένα τραπέζι και αποδεχθούν και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σε ερώτηση αν εθνική συνεννόηση σημαίνει «μοντέλο Παπαδήμου» προσθέτει πως θα μπορούσε να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας και θα μπορούσε να παραμείνει ο κ.Τσίπρας πρωθυπουργός.«Ο ελληνικός λαός, σημειώνει, ψήφισε τον κ. Τσίπρα, μπορεί να διαφωνώ, αλλά το σέβομαι».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline