Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:03:44

Ο Λένιν και η ISKRA

Θα τα χρειαστείτε τώρα με τις νέες πολιτικές εξελίξεις. Πέθανε το 1924, πριν 100 περίπου χρόνια. Γεννήθηκε το 1870. Υπήρξε ηγέτης της Ρωσικής Κομμουνιστικής Επανάστασης και ήταν ο θεωρητικός της πολεμικής κατά του ιμπεριαλισμού (της επιθετικής κεφαλαιοκρατίας τις αρχές του 20ου αιώνα) και βεβαίως ο επινοητής του συνωμοτικού κόμματος.

Τον Βλαντιμίρ Λένιν και την επαναστατική του εφημερίδα ISKRA (ΣΠΙΘΑ) θυμήθηκε και πρόβαλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην ομιλία του στον Πανελλήνιο. Για την επέτειο των πέντε χρόνων από την δική του ιστοσελίδα ISKRA. Η εφημερίδα του Λένιν ιδρύθηκε το 1900, αλλά μετά 5 χρόνια ο Λένιν αποχώρησε γιατί η εφημερίδα πέρασε στα χέρια των Μενσεβίκων.

"Η ISKRA, τόνισε ο Λαφαζάνης, ήταν η πρώτη επαναστατική εφημερίδα του Λένιν τα σκληρά. ιστορικά χρόνια της Ρωσίας, η οποία δικαίωσε πλήρως τον τίτλο της ". Αναφερόμενος στο σύνθημα της. Από τη σπίθα θα ανάψει η φωτιά, προφανώς. Τέτοια παρωχημένα συνθήματα, σ´ ένα παρωχημένο κομμουνιστή, επαναστάτη και δικτάτορα, όπως ήταν οι Λένιν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline