Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  09:32:12

Ο Τσίπρας θα αποκαλυφθεί με τις πληρωμές

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ", κάνοντας λόγο για "ανικανότητά" τους.

"Δεν υποστηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση αλλά τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας", τονίζει ο Κώστας Καραγκούνης, προσθέτοντας ότι αυτή η μορφή υποστήριξης, που παρέχεται από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, είναι αρκετά παράδοξη και δεν θα διαρκέσει επί μακρόν, αλλά μέχρι τα πράγματα να σταθεροποιηθούν οικονομικά και πολιτικά. Δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα, σημείωσε.

Μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπως ανέφερε, η αντιπολίτευση πίεζε επί πέντε μήνες την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τους δανειστές, που δεν το έκανε, θεωρώντας ότι η ίδια έχει ένα καλύτερο σχέδιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσο περνούσε ο καιρός, τόσο μεγάλωνε το κενό στον προϋπολογισμό και χειροτέρευε η οικονομική κατάσταση, και στο τέλος η κυβέρνηση δεν είχε άλλη εναλλακτική από το να υπογράψει μια συμφωνία για ένα τρίτο πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο και σκληρό για τον ελληνικό λαό, και το οποίο δεν ήταν απαραίτητο, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν είχε άλλη επιλογή από το να υποστηρίξει αυτά τα μέτρα περικοπών.

Καθοριστικής σημασίας για τη Νέα Δημοκρατία -η οποία έχει επιφυλάξεις ως προς κάποια επί μέρους μέτρα και θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις- είναι, όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος του κόμματος, η επίτευξη και κατόπιν η εφαρμογή της δανειακής συμφωνίας, που είναι απαραίτητη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη σταθεροποίηση της οικονομίας.

Επισημαίνει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφύγει αυτά τα μέτρα λιτότητας -ιδιαίτερα την αύξηση του ΦΠΑ, τον φόρο των επιχειρήσεων- διότι, παρόλο που όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση, το 2012, το έλλειμμα ήταν στο 9% και η ύφεση στο 6,6%, επανέφερε στην πορεία της την οικονομία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, κανένας δεν εκβιάστηκε, τα νέα μέτρα λιτότητας είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, που επί πέντε-έξι μήνες εξηγούσαν για το πόσο σκληρές διαπραγματεύσεις διεξάγουν στις Βρυξέλλες, για το πόσο αγωνίζονται για τους Έλληνες, για το πόσο καλή συμφωνία θα φέρουν πίσω στη χώρα, αλλά όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια, οι ίδιοι δεν είχαν σχέδιο, έχασαν μόνον χρόνο και στο μεταξύ αυξήθηκε το κόστος για όλους, και τώρα έφτασε η ημέρα της πληρωμής.

Καλούμενος να εξηγήσει τη στήριξη που απολαμβάνει ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας από τον λαό, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι αυτό είναι αρκετά παράδοξο, οφείλεται ίσως στο ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί τι έχει πάει στραβά, οι ίδιοι δεν έχουν ακόμη πληρώσει, οι νέες περικοπές στις συντάξεις θα έλθουν από τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα υπάρξει, κατά την άποψή του, γρήγορα μια άλλη εικόνα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline