Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:12:47

Ούτε Νοέμβριος, ούτε Οκτώβριος

Βεβαίως, οι Γερμανοί και οι άλλοι δανειστές και εταίροι στην ΕΕ θέλουν να αργήσουν όσο γίνεται οι πρόωρες εκλογές. Ακόμα και μετά το τέλος του 2015, έστω μέσα στο 2016. Όχι ενωρίτερα.

Όμως η διαπίστωση "ούτε Νοέμβριος, ούτε Οκτώβριος, αλλά ενωρίτερα" δεν λείπει από τις εκτιμήσεις του επιτελείου Τσίπρα στο Μαξίμου. Θεωρούν αναπόφευκτες τις εκλογές για τη χώρα μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σε 30-40 ημέρες από σήμερα, δεδομένου ότι η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση θα είναι τραυματική και - προεξοφλούν σχεδόν - ότι δεν πρόκειται να συγκεντρωθούν οι αναγκαίες 151 ψήφοι από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Τις υπολογίζουν σε λιγότερες από 140 ψήφους, δηλαδή με νέα επιβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση δεν έχει την δεδηλωμένη, δεν στηρίζεται στην αναγκαία στήριξη της εμπιστοσύνης της Βουλής. Εκτός και αν οδηγηθούμε σε άλλη (προσωρινή, μεταβατική ή εθνικής συνεργασίας) νέα Κυβέρνηση που απορρίπτει μέχρι σήμερα ο Αλ. Τσίπρας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline