Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:59:37

Μυθεύματα Τσίπρα για Σκουριές

Φαίνεται να παραμένουν προβληματικές οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με την αλήθεια και την ακρίβεια. Μυθεύματα χαρακτηρίζει η Ελληνικός Χρυσός τα περί μη τήρησης των υποχρεώσεων και υποστηρίζει ότι εφαρμόζει απαρέγκλιτα τη νομιμότητα.

Η "Ελληνικός Χρυσός" υποστηρίζει σε ανακοίνωση της, ότι εφαρμόζει απαρέγκλιτα τη νομιμότητα και εκπληρώνει πλήρως όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις της ενώ χαρακτηρίζει «ανυπόστατα μυθεύματα για τα οποία έχει αποφανθεί κατ' επανάληψη το Συμβούλιο της Επικρατείας» τα περί μη τήρησης των υποχρεώσεων.

«Ως εκ τούτου, καταλήγει η εταιρεία συμφωνούμε απόλυτα με τον κύριο Τσίπρα, ότι οι επενδύσεις πρέπει να σέβονται απόλυτα το περιβάλλον και την εργασιακή νομοθεσία, κάτι που εμείς στην Ελληνικός Χρυσός αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη».

Η απάντηση των μεταλλωρύχων:

«Ασπίδα γινόμαστε μόνο για τις δουλειές μας και την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας και για τίποτε άλλο», σχολιάζουν σε ανακοίνωσή τους τα τρία σωματεία εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στα μεταλλεία.

«Ασπίδα γινόμαστε μόνο για τις δουλειές μας και την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας και των χωριών μας. Ασπίδα γινόμαστε για την επένδυση που ενέκρινε επίσημα η πολιτεία και επικύρωσαν τόσες φορές τα ανώτατα δικαστήρια του κράτους», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Δεν θα γινόμασταν ασπίδα σε τίποτα από τα παραπάνω, αν δεν ήμασταν νόμιμοι και εμείς και οι δουλειές μας», συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, υποστηρίζοντας ότι είναι «πρωτοφανές» να «κατηγορούνται και να συκοφαντούνται» από τον πρώην πρωθυπουργό, «ο οποίος θέλει να λέει πως ηγείται ενός αριστερού κόμματος», προσθέτουν ότι για τους ίδιους και τις οικογένειές τους το δικαίωμα στη δουλειά είναι «στοίχημα επιβίωσης» και καταλήγουν:

«Και λυπούμαστε ειλικρινά που δεν ακούσαμε μια δημόσια αναγνώριση του λάθους της κυβέρνησής του».
Υπενθυμίζεται ότι για τις Σκουριές ο κ. Τσίπρας είπε:

"Πήραμε απόφαση αναστολής εργασιών στο 40% γιατί η εν λόγω εταιρεία αρνείται να κάνει επιτόπια δοκιμή για να δούμε αν πραγματικά επιβαρύνει το περιβάλλον. Θέλουμε ανάπτυξη αλλά θέλουμε ανάπτυξη με κανόνες και σεβασμό στο περιβάλλον και στις εργασιακές σχέσεις. Θέλουμε επενδύσεις με επενδυτές που δεν θα πλιατσικολογούν, αλλά θα σέβονται τους νόμους και θα ανταποκρίνονται στις συμβατικές τους υποχρεώσεις.
Θέλουμε να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν δημιουργούν πρόβλημα στο περιβάλλον. Σεβόμαστε τους 2.500 χιλιάδες μεταλλωρύχους αλλά και τους κατοίκους της Χαλκιδικής, όλους τους Έλληνες που αγωνιούν για το δάσος και την περιοχή. Να ξέρετε πως δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν και έχουμε δεσμευτεί για αυτές τις θέσεις εργασίας. Δεν προηγούνται όμως τα υπερκέρδη εις βάρος του κοινωνικού συνόλου".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline