Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:42:37

Τα ισοδύναμα ίσως γίνουν μεγαλύτερα τέλη κυκλοφορίας..

Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν θα μειώσουν τα τέλη τα παλιά μεγάλα αυτοκίνητα. Τώρα σχεδιάζουν τα αντίθετα. Τα ισοδύναμα συνεχίζουν να βασανίζουν την κυβέρνηση, ώστε να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση. Στο τραπέζι ξανά το απευκταίο σενάριο της αύξησης των τελών κυκλοφορίας.

Ποιά οχήματα αναμένεται να επιβαρυνθούν αν το μέτρο ισχύσει

Σε αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή ΦΠΑ με συντελεστή 23% στις επιχειρήσεις που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες βρίσκεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, το ζήτημα θα επιλυθεί με νομοθετική διάταξη, που ετοιμάζεται με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, και θα προβλέπει την παράταση ενδεχομένως μέχρι τις 20 Νοεμβρίου ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ των ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων κ.λπ. έως ότου βρεθούν τα ισοδύναμα για την κατάργηση του μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί τις προσεχείς μέρες στη Βουλή, θα συμπεριληφθούν διατάξεις, αφενός για την παράταση εφαρμογής του ΦΠΑ, αφετέρου για την ένταξη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) μετά την αποπομπή της κ. Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της επικεφαλής της ΓΓΔΕ. Επίσης καταβάλλεται προσπάθεια έτσι ώστε να είναι έτοιμο το σχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα ισχύσουν από φέτος.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώνουν το σχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Τα τέλη κυκλοφορίας ενδεχομένως να είναι και ένα από τα ισοδύναμα μέτρα που θα οδηγήσουν στην κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας στα υψηλού κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται να ενταχθούν στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας και αυτοκίνητα που σήμερα δεν πληρώνουν τέλη όπως για παράδειγμα ορισμένα πετρελαιοκίνητα και υβριδικά. Επίσης, θα καταργηθούν πολλές εξαιρέσεις που ίσχυαν σήμερα για αρκετές κατηγορίες οχημάτων και μοτοσικλετών.
Πηγή: Καθημερινή

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline