Σάββατο 20 Απριλίου 2024  13:58:47

Συστάσεις καλής συμπεριφοράς προς τους ...τραμπούκους

Πρωτοφανείς κατευναστικές συστάσεις του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟΤόσκα προς τα ΜΑΤ, που σχολιάστηκε αρνητικά: «Όχι συγκρουσιακή διάθεση και άσκοπη αντιπαράθεση με διαδηλωτές». Συστάσεις και οδηγίες εν όψει της διαδήλωση στις 17 Νοεμβρίου και μετά τα απρόκλητα επεισόδια, που δημιούργησαν αναρχικοί και τραμπούκοι σε βάρος της Αστυνομίας την ημέρα (12 Νοεμβρίου) της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

«Οι ενέργειες που θα γίνουν και στην επόμενη κρίσιμη μέρα, δηλαδή την Τρίτη 17 Νοέμβρη, θα γίνουν λίγο πολύ με την πρακτική που εφαρμόστηκε χθες. Που σημαίνει, όχι συγκρουσιακή διάθεση», δηλαδή διαρκή υποχωρητικότητα. Αν και στρατηγός ο νέος υπουργός δεν φαίνεται αποφασισμένος να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, να πάρει κόστος και να υπηρετήσει-μέσω ΕΛΑΣ- τη νομιμότητα.

Το νέο δόγμα αντιμετώπισης των διαδηλώσεων και των τυχόν επεισοδίων, που θα ακολουθείται από την ΕΛ.ΑΣ., μετέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στους αστυνομικούς που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, στην έδρα της οποίας μετέβη σήμερα και μίλησε στους Αξιωματικούς και τους βαθμοφόρους της Υπηρεσίας.

Ο κ. Τόσκας αφού συνεχάρη τους αστυνομικούς των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ και τους μετέφερε την ικανοποίησή του για την αντιμετώπιση των χθεσινών μικρής έντασης επεισοδίων που σημειώθηκαν στις διαδηλώσεις του κέντρου, ζήτησε να ακολουθείται η ίδια λογική από εδώ και στο εξής. Μάλιστα, τους αποκάλυψε ότι παρακολούθησε ο ίδιος την τακτική που ακολούθησαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός ζήτησε, οι αστυνομικοί των υπηρεσιών αυτών να μην αντιμετωπίζουν τους διαδηλωτές με συγκρουσιακή διάθεση, να λειτουργούν με ψυχραιμία, σύνεση, επαγγελματισμό και πειθαρχημένη αντίληψη, να αποτρέπουν βίαιες ενέργειες, βανδαλισμούς ακόμα και ενέργειες που μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμούς, αλλά να μην συμπεριφέρονται όπως οι κουκουλοφόροι...

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline