Τρίτη 16 Απριλίου 2024  15:49:46

Μάλλον θα φτάσουν τους 800.000

Τρομακτικά τα νούμερα και ανησυχητικά, γιατί φαίνεται ότι ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα παράνομοι μετανάστες και μάλιστα κατά χιλιάδες είναι μέγας. Ήδη η Ειδομένη μάς δείχνει την ανησυχία..

Πέρυσι όλο το χρόνο ήταν 140.000. Φέτος μάλλον θα είναι εξαπλάσιοι. Τουλάχιστον 744.652 πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα το 2015 μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Δεν αποκλείεται να φτάσουν τις 800.000 ή να προσεγγίζουν τον αριθμό αυτό. Φαινόμενο τρομακτικό αν οδηγηθούμε σε συγκρίσεις για τα κύματα πολιτικών προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Μεσογείου.

Τουλάχιστον 893.970 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στις ακτές χωρών της Ευρώπης διά θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).Σύμφωνα με την ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ΔΟΜ, τουλάχιστον 3.601 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται εξαιτίας ναυτικών δυστυχημάτων κατά τη διάρκεια του διάπλου της Μεσογείου με προορισμό την Ευρώπη.

Η Ελλάδα υποδέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και παράτυπων μεταναστών που έφθασαν στην Ευρώπη διά θαλάσσης, καθώς συνολικά καταγράφηκαν 744.652 αφίξεις, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.
Η Ιταλία είναι η δεύτερη σημαντικότερη πύλη εισόδου, καταγράφοντας 145.098 αφίξεις, ενώ η Ισπανία ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση στην τρίτη θέση, με 3.845 αφίξεις.

Συνολικά φέτος ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της ΕΕ (FRONTEX) έχει καταγράψει πάνω από 1,2 παράτυπες διελεύσεις των ευρωπαϊκών συνόρων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline