Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  09:20:40

Καλώς υπήρξαν οι διαφωνίες

Έχει μακριές ρίζες η κουλτούρα φανατισμού και πόλωσης στην πολιτική μας ζωή και τα στερεότυπα στη δημοσιογραφία. Έτσι, μίλησαν για "διαφωνίες στα κόμματα", για "αναταράξεις", ρωγμές για απειθαρχία κλπ. με αφορμή το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Επειδή ψήφισαν διαφορετικά και ελεύθερα - γιατί δεν υπήρξε κομματική γραμμή- οι βουλευτές διαφόρων κομμάτων. Άλλοι τάχθηκαν υπέρ, άλλοι κατά, άλλοι απείχαν χωρίς να πάρουν θέση. Ανάλογα με τά μηνύματα ο κάθε βουλευτής που είχε από τον κοινωνικό του περίγυρο και από την πολιτική του συνείδηση.

Αντί να χαιρετίσουμε αυτή την αναγκαία αλλά τόσο σπάνια εικόνα ελευθερίας των βουλευτών, τους επικρίναμε γιατί δεν διάλεξαν να πειθαρχήσουν σε ενιαίες γραμμές και επιλογές. Νοοτροπίες, δυστυχώς, μιάς υποανάπτυκτης κοινωνίας και ανώριμης δημοκρατικά. Καλώς υπήρξαν οι διαφωνίες και το δικαίωμα για ελεύθερες επιλογές σε τέτοια θέματα λ.χ. για τα κοινωνικά θέματα και ατομικά δικαιώματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline