Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:13:50

"Συμμαχία" Μητσοτάκη-Τζιτζικώστα- Γεωργιάδη

Μήνυμα συμπαράταξης έστειλαν από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι δύο πρώην αντίπαλοί του στη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης, που φαίνεται πλέον να τον στηρίζουν ανοιχτά, στη μάχη της Κυριακής με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε την τελετή αγιασμού των υδάτων μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, συνομιλώντας σε πολύ καλό κλίμα. Νωρίτερα, στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άνθιμου, οι δυο τους είχαν ανταλλάξει θερμή χειραψία.
Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε συνοδεία της συζύγου του Μαρέβας, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Μάρκος Μπόλαρης. Λίγο αργότερα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, τουίταρε μια φωτογραφία από την τελετή, με τον ίδιο, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ ευχήθηκε «δύναμη και ευθυκρισία».

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία. Να ευχηθώ σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και το Άγιο Πνεύμα να δώσει σε όλους μας δύναμη και ευθυκρισία».

Η κοινή παρουσία της γαλάζιας... τριάδας έκρυβε σαφώς εσωκομματικά μηνύματα εν όψει του δεύτερου γύρου την Κυριακή, καθώς ο μεν κ.Γεωργιάδης έχει δηλώσει δημόσια τη στήριξη του στον κ.Μητσοτάκη, ο δε κ.Τζιτζικώστας κάλεσε τους ψηφοφόρους του να κινηθούν κατά συνείδηση (καθώς άλλη τοποθέτηση του θα προκαλούσε αντιδράσεις στον καραμανλικό χώρο) η δήλωση του όμως άφηνε περιθώρια ερμηνειών υπέρ του κ.Μητσοτάκη.
Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης διεκδικούν πλέον τις ψήφους όσων είχαν επιλέξει στον πρώτο γύρο Τζιτζικώστα, οι υποστηρικτές του περιφερειάρχη πάντως σε επίπεδο στελεχών μοιράζονται. Υπέρ του κ.Μεϊμαράκη έχουν ταχθεί ο επικεφαλής της νομαρχιακής Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης και οι βουλευτές Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Στύλιος, Νότης Μηταράκης, Ανδρέας Κατσανιώτης, ενώ την ίδια επιλογή αναμένεται να κάνει ο πρώην πρόεδρος της διοικούσας Θεσσαλονίκης Βάκης Φραντζής. Με τον κ.Μητσοτάκη συντάσσονται σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη όπως ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος και βουλευτές όπως οι Μάκης Βορίδης και Άννα Ασημακοπούλου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline