Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  20:44:45

Οι διορισμοί στην ανιούσα

Τραβάνε την ανηφόρα οι διορισμοί της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Μα δεν απαγορεύονται; Ναι βεβαίως. Απαγορεύονται οι διορισμοί μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.

Όμως από παντού γίνονται διορισμοί με προσωρινές συμβάσεις, με θητεία και ως μετακλητοί συνεργάτες υπουργών και υφυπουργών ( διπλασιάστηκαν στους 1.600 από πέρυσι, που ήταν 800-850 άτομα.). Ο ίδιος ο ΣΕΒ επεσήμανε πριν λίγες ημέρες ότι το μέγεθος της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα αυξάνεται, την ίδια στιγμή που γίνονται περικοπές στην ασφάλιση, στο ΕΣΥ, στις συντάξεις όλων.

Παρατηρείται κατά τρόπο αναμφισβήτητο αύξηση των κονδυλίων των αμοιβών προσωπικού στον Κρατικό Προϋπολογισμό τους τελευταίους μήνες. Ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι προβλέπεται αύξηση της ετήσιας δαπάνης για αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων την περίοδο 2016-2018 ύψους 107 εκατ. ευρώ, που από το 2018 ανέρχεται σε 143 εκατ. ευρώ. Και με άλλα 200 εκατ. ευρώ το χρόνο για νέα επιδόματα θέσεως διευθυντών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline