Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:39:23

Διαψεύδει ο Καραμανλής δείπνο με τον πρίγκιπα

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε ανασκευή του ρεπορτάζ που τον έφερε να έχει βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τον υιό του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, αλλά και με τον Φραγκούλη Φράγκο που φέρεται ως πιθανός επικεφαλής νέου δεξιού κόμματος με "σφραγίδα" Μπαλτάκου.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με επιστολή του προς τον διευθυντή της εφημερίδας "Έθνος" διαψεύδει σημερινό της δημοσίευμα που αναφέρεται στο πρόσωπό του.

Ο κ. Καραμανλής ζητά από την εφημερίδα να ανασκευάσει το δημοσίευμα και αναφέρει οτι σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων του.

Το δημοσίευμα υποστήριζε ότι χθες το βράδυ βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι στην Αθηναϊκή Λέσχη ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, η πρώην υπουργός της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια σχολίαζε ότι η παρουσία του γιου του τέως αλλά και του κ.Φράγκου το όνομα του οποίου συζητήθηκε πρόσφατα για ηγετικό ρόλο στην κίνηση του Τάκη Μπαλτάκου για δημιουργία νέου κόμματος εκ δεξιών της ΝΔ, δεν πέρασε απαρατήρητη, καταλήγοντας στην υπόθεση ότι στο τραπέζι συζητήθηκαν σχετικές εξελίξεις μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η οικογένεια Καραμανλή δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με την οικογένεια Γλυξμπουργκ, καθώς και ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει καμία στενή πολιτική επαφή με τον κ.Μπαλτάκο, τον οποίο στο παρελθόν ο Αντώνης Σαμαράς απλώς χρησιμοποιούσε ως ενδιάμεσο στην επικοινωνία του με την Παναγή Κυριακού σε περιόδους που οι σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό περνούσαν δοκιμασίες, διότι Καραμανλής- Μπαλτάκος είχε τύχει ως νέοι δικηγόροι να εργαστούν στο ίδιο γραφείο.

Την ενόχληση Καραμανλή φέρεται συνεπώς να προκάλεσε το γεγονός ότι εμφανίστηκε να συνδέεται με πρόσωπα που συζητούν δημιουργία κομματικών σχηματισμών πέραν της ΝΔ, καθώς σε σχετικά σενάρια με τη συμμετοχή και σαμαρικών στελεχών είχε εμπλακεί και ο Γλύξμπουργκ πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, κάτι που τότε είχε προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στους καραμανλικούς.

Ο κ.Καραμανλής στην επιστολή του διαψεύδει ότι βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με Γλυξμπουργκ – Φράγκο και χαρακτηρίζει το ρεπορτάζ ανυπόστατο και παραπλανητικό διότι συσχετίζει την παρουσία του σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων, σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης.

Το κείμενο της επιστολής του κ.Καραμανλή προς την εφημερίδα έχει ως εξής:

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2016
ΠΡΟΣ
Διευθυντή Εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»
Κύριον Μπάμπη Παπάδακη
Κοινοπ.: κ. Χρήστο Οικονόμου

Κύριε Διευθυντά,
Στο σημερινό (Πέμπτη 11/2) φύλλο της εφημερίδας σας, στην 9η σελίδα και στη στήλη «Γραφικότητες» δημοσιεύεται ρεπορτάζ, το οποίο είναι ανυπόστατο και παραπλανητικό. Και αυτό γιατί συσχετίζει την παρουσία μου σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών μου, σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων, σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ τη διεύθυνση της εφημερίδας να ανασκευάσει το δημοσίευμα, με τη διάψευσή του στο επόμενο φύλλο, στην ίδια ακριβώς θέση και με την ίδια γραμματοσειρά.
Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline