Σάββατο 20 Απριλίου 2024  08:17:42

Η ατάκα Τουέιν από Μητσοτάκη για Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε στη Βουλή, ατάκα του Μαρκ Τουέιν για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, αλλάζοντας την λιγάκι. "Υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και στατιστικές" είχε πει ο μεγάλος συγγραφέας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάζει τη στατιστική με τον... πρωθυπουργό.

O Μαρκ Τουέιν σύμφωνα με τη Μηχανή του Χρόνου, είναι μια από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες της αμερικανικής λογοτεχνίας. Ανάμεσα στα πιο γνωστά βιβλία του ανήκουν «Οι περιπέτειες του Τόμ Σόγιερ και οι «Οι Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν». Ωστόσο, έχει στο ενεργητικό του πολλά ακόμα βιβλία όπως το «Πρίγκηψ και φτωχός» και «Ενας Γιάνκης του Κονέκτικατ στην αυλή του βασιλιά Αρθούρου», καθώς και συλλογές διηγημάτων και ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

Πριν γίνει συγγραφέας υπήρξε πιλότος σε ποταμόπλοια στο Μισισιπή, ενώ κατά καιρούς είχε ασχοληθεί επιχειρηματικά με την τυπογραφία, κάτι που τον οδήγησε σε οικονομική καταστροφή. Τα αποφθέγματα που έγραψαν ιστορία Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας συναντηθήκαμε με αυτή τη συγκλονιστική προσωπικότητα μέσα από τα αποφθέγματα του, που άφησαν ιστορία. Χαρακτηρίστηκε ως ο «µεγαλύτερος χιουµορίστας της εποχής του», ενώ ο Γουίλιαµ Φόκνερ τον αποκάλεσε «πατέρα της αµερικανικής λογοτεχνίας». Μερικά από τα πιο γνωστά γνωμικά του είναι :

• Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που κοκκινίζει ή που θα έπρεπε να το κάνει.
• Η πεποίθηση ότι οι θρησκείες των αλλόδοξων είναι ψεύτικες, με κάνει να υποψιάζομαι ότι ίσως και η δική μου θρησκεία να είναι ψεύτικη.
• Δεν μ' αρέσει η δουλειά, ακόμα κι όταν την κάνει κάποιος άλλος.
• Ο καλύτερος τρόπος να δίνεις κουράγιο στον εαυτό σου είναι να δίνεις κουράγιο στους άλλους.
• Μην πείτε στη μητέρα μου ότι ασχολούμαι με την πολιτική. Νομίζει ότι είμαι πιανίστας σε μπουρδέλο.
• Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.
• Ο παράδεισος βρίσκεται εκεί που είναι η Εύα.
• Να πας στον Παράδεισο για το κλίμα και στην Κόλαση για την παρέα.
• Τράπεζα είναι το μέρος που σου δανείζουν χρήματα, αν μπορείς ν' αποδείξεις ότι δεν τα έχεις ανάγκη.
• Ποτέ μη μάθεις να κάνεις τίποτα. Αν δεν μάθεις, πάντα θα βρίσκεις κάποιον άλλο να το κάνει για σένα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline