Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  11:04:16

Το τελεσίγραφο για το Ελληνικό

Χρειάστηκε να υπάρξει το τελεσίγραφο στο τελευταίο EUROGROUP των δανειστών μας, ώστε μα επιταχυνθεί - αν συμβεί αυτό τελικά - ή ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.

Δεκαπέντε χρόνια κλείνουν από τότε, που το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού ελευθερώθηκε, δηλαδή καταργήθηκε από το αεροδρόμιο των Σπάτων, το " Ελευθέριος Βενιζέλος ". Μια σοβαρή χώρα από τότε θα είχε έτοιμα τα σχέδια αξιοποίησης της παλιάς περιοχής, προ της μεταφοράς στα Σπάτα. Κανένα σοβαρό σχέδιο για το κομμάτι αυτό της " Ελληνικής Ριβιέρας ", μόνο σκόρπιες σκέψεις, από κατά καιρούς υπουργούς, σε πλήρη αδράνεια για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Μέχρι που η μεν περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου παραχώρησε ένα τμήμα του Ελληνικού για......προσωρινή " φύλαξη " των σκουπιδιών της περιοχής, ενώ από πέρυσι τα κτίρια φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες σε συνθήκες βρωμιάς.

Το ΤΑΙΠΕΔ υποσχέθηκε ότι η αξιοποίηση του Ελληνικού θα αρχίσει μέσα στον Ιούνιο. Πρέπει όμως να απομακρυνθούν πρώτα οι 6.000 και φαίνεται ότι αυτό - μετά το τελεσίγραφο από τις Βρυξέλλες - θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline