Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  08:43:34

Λεβέντης: Πριν λέγατε 'έξω οι Αμερικάνοι' και τώρα ελπίζετε στις ΗΠΑ

«Κάποιοι έκαναν διαδήλωση έξω από την πρεσβεία και τώρα θέλουν παρέμβαση ΗΠΑ» είπε. Διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν προσκλήθηκε στην εκδήλωση Ομπάμα. Προέβλεψε άσχημες εξελίξεις στην οικονομία.

Βολές στον ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταστροφή του έναντι των ΗΠΑ με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα επέρριψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στην ομιλία του για την εξέγερση του Πολυτεχνείουκαι καταλόγισε στη συμπολίτευση ότι ελπίζει αβάσιμα στην αμερικανική συμβολή για τη διευθέτηση του χρέους.

«Είδατε πως αλλάζουν τα πράγματα; Κάποτε κάποιοι έκαναν σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις έξω από την αμερικανική πρεσβεία και τώρα περιμένουν να παρέμβουν οι αμερικανοί» είπε ο κ. Λεβέντης φωτογραφίζοντας την κυβέρνηση. Στο ίδιο πλαίσιο μάλιστα ανέφερα ότι τα κόμματα που έλεγαν «έξω οι Αμερικανοί» τώρα νομίζουν ότι άλλαξε κάτι επειδή ήρθε ένας πρόεδρος των ΗΠΑ. Προεξόφλησε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα δεν θα κερδίσει τίποτα στη μάχη για τη διευθέτηση του χρέους και αποκάλυψε ότι έχει ήδη μεταφέρει την άποψή του στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε όμως, και τη δυσαρέσκειά του γιατί δεν κλήθηκε στην εκδήλωση για τον αμερικανό πρόεδρο. «Τι θα ενοχλούσε να ήμουν εγώ, η Γεννηματά και ο Θεοδωράκης;» είπε σημείωσε ότι οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων θα έπιαναν μόνο «τρεις καρέκλες». Διερωτήθηκε, μάλιστα, μήπως η κυβέρνηση φοβάται ότι θα μάθαινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. «Αποκλείσατε την ελάσσονα αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων παραδέχτηκε, εντωμεταξύ, ότι και ο ίδιος εξεπλάγη από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. «Και εγώ πίστευα ότι θα βγει η Κλίντον. Πίστευα ότι θα εφοβούντο να τον ψηφίσουν» είπε αναφερόμενος στο εκλογική αποτέλεσμα στις ΗΠΑ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline