Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  03:00:56

Η διαρκής πτώση των ηγετών, αλλάζει τον πολιτικό χάρτη

Ρευστότητα και αβεβαιότητα στο διεθνή πολιτικό χάρτη της Δύσης στον οποίο πληθαίνουν οι ηττημένοι και ληξιπρόθεσμοι πολιτικοί ηγέτες. Με φόβους για οπισθοδρομήσεις, δυσκολίες στην οικονομία και νέα δεδομένα που προβληματίζουν για την πορεία και ενότητα της Ευρώπης και της υπερδύναμης των ΗΠΑ.

«Μια εικόνα, χίλιες λέξεις». Μια τέτοια φωτογραφία δημοσιεύει η La Repubblica, στην οποία απεικονίζονται ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Ματέο Ρέντσι και η Ανγκελα Μέρκελ.

Πέντε ηγέτες από τους οποίους μόνο η Γερμανίδα καγκελάριος στέκεται αμετακίνητη στη θέση της και διεκδικεί τα ηνία της χώρας της.

«Η πτώση των ηγετών σε μια φωτογραφία: Κάμερον, Ομπάμα, Ολάντ, Ρέντσι. Μόνο η Μέρκελ αντιστέκεται», είναι ο τίτλος της ιταλικής εφημερίδας.

«Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από περίπου 5 μήνες, αλλά φαίνεται να αποτυπώνει μια πολιτική εποχή του παρελθόντος. Πέντε ηγέτες μαζί: Κάμερον, Ομπάμα, Ολάντ, Ρέντσι, Μέρκελ. Ολοι ''πέφτουν'' σαν τους ''10 Μικρούς Ινδιάνους'' της Αγκάθα Κρίστι», σχολιάζει η εφημερίδα και προσθέτει:

«Το Brexit σάρωσε τον Κάμερον, οι ΗΠΑ αντάμειψαν τον Τραμπ, ο Ολαντ αρνήθηκε να σταθεί στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και τώρα η παραίτηση του Ρέντσι μετά την ήττα στο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα».

«Μόνο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αντιστέκεται, έτοιμη να σταθεί στις επικείμενες εκλογές», τονίζει, σε μια δύσκολη προσπάθεια της Γερμανίδας Καγκελάριου να εξασφαλίσει το Σεπτέμβριο του 2017, μια τέταρτη τετραετία, που θα αποτελεί ρεκόρ διακυβέρνησης και πολιτικής σταθερότητας σε ένα κόσμο μεγάλων πολιτικών αλλαγών σε πρόσωπα, ιδέες και Κυβερνήσεις.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline