Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:14:19

«Ονομαστικός» λαϊκισμός

Ο Πρωθυπουργός πρώτα εξήγγειλε τις παροχές και μετά σκέφτηκε να τις θέσει σε ονομαστική ψηφοφορία «για να φέρει σε δύσκολη θέση» την αντιπολίτευση, που, ως συνήθως, υποκύπτοντας στη λαϊκίστικη φύση της, κράτησε μια στάση επαμφοτερίζουσα. Την ίδια στιγμή τα πολυδιαφημισμένα μέτρα μείωσης του χρέους αναστέλλονται.

Άλλη μια απόδειξη ότι το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα γνωρίζει μόνο από μικροπολιτικά παιχνίδια και δεν έχει καμία επαφή με την υπεύθυνη διαχείριση και ορθή αξιολόγηση των εξελίξεων. Αδυνατεί ακόμα και να προβλέψει τις συνέπειες των ίδιων του των αποφάσεων.
Δημοκρατική Ευθύνη

Η 2η Προσυνεδριακή Διαδικασία στο Δήμο Αχαρνών της Δημοκρατικής Ευθύνης.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και παρουσία περί των εκατό μελών και φίλων η 2η Προσυνεδριακή Διαδικασία της Δημοκρατικής Ευθύνης στο Δήμο Αχαρνών, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων, με ειδική θεματική τις οικονομικές πολιτικές για τη καταπολέμηση της ανεργίας.
Ο συντονιστής της διαδικασίας Νίκος Τσάτσης, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αχαρνών, τόνισε στην εισαγωγή του τα ιδιαίτερα προβλήματα με την ανεργία που βιώνουν οι δημότες των Αχαρνών και που η οικονομική κρίση επέτεινε τα τελευταία χρόνια.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός στο σύντομο χαιρετισμό του εκδήλωσε το μεγάλο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για να ακούσει προτάσεις που θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας σε εθνικό επίπεδο και στην περιοχή των Αχαρνών ειδικότερα.

Οι εισηγητές, μέλη του Προσωρινού Εκτελεστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Ευθύνης, Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, και Δημήτρης Γκιόκας, οικονομολόγος, ανέπτυξαν μια σειρά από θέσεις-προτάσεις της Δημοκρατικής Ευθύνης για την τόνωση της οικονομίας και την αύξηση της απασχόλησης.

Στην ομιλία του ο οικονομολόγος Δημήτρης Γκιόκας πρότεινε μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων και πρωτοεμφανιζόμενων νέων, φορολογικά κίνητρα επαναπατρισμού επιχειρήσεων και επαγγελματιών που μετανάστευσαν, τη σύσταση από τον ΟΑΕΔ ενός «ταμείου εκκίνησης επιχειρήσεων από άνεργους», καθώς και ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με έμφαση στους τομείς-ατμομηχανές της ελληνικής οικονομίας και στις νέες τεχνολογίες.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Σωτήρης Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι το πρόβλημα της ανεργίας, της φυγής των νέων και των επιχειρήσεων μας απ' τη χώρα, σε συνθήκες πρωτοφανούς αποεπένδυσης και συνεχιζόμενης φτωχοποίησης, αποτελούν τα κύρια συμπτώματα της ατέλειωτης οικονομικής μας κρίσης. Μοναδική χώρα της Ευρώπης, που το πολιτικό της προσωπικό, όποιας έκτασης βοήθεια και αν λάβει, δείχνει ανίκανο και παντελώς ακατάλληλο να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο απ' αυτήν. Στη χώρα που συνεχώς λιγοστεύουν όσοι παράγουν, με αίσθημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, καταθέτουμε τις δικές μας συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικών, που θα αξιοποιούν τις δυνατότητες της χώρας και θα ανακόπτουν την κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή πολλών φίλων που πήραν το λόγω και μίλησαν για θέματα όπως η ανάγκη θεσμικής ανασυγκρότησης της κρατικής διοίκησης, η ανάγκη στήριξης του επιχειρείν και του επενδυτικού περιβάλλοντος ώστε να ανοίξουν δουλειές για τον κόσμο. Εκφράστηκε έντονος προβληματισμός ιδίως για την ανεργία, την υποαπασχόληση και την φυγή στο εξωτερικό των νέων καθώς και για την διάκριση και μεγάλη απόκλιση μεταξύ όρων εργασίας και ευεργετημάτων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Το μέλος της Τριμελούς Συντονιστικής της Δημοκρατικής Ευθύνης κ. Παναγιώτης Τσίρης υπογράμμισε παίρνοντας το λόγο στο κλείσιμο της εκδήλωσης ότι το υπάρχον πολιτικό προσωπικό δεν γνωρίζει ούτε τον τρόπο να κάνει όσα χρειάζεται η οικονομία για να αναθερμανθεί αλλά και δεν το επιθυμεί γιατί το ίδιο τρέφεται και συντηρείται από όλες τις παθογένειες που κρατάνε κοινωνία και οικονομία δέσμιες του παρελθόντος. Γι αυτό είναι ανάγκη νέες κοινωνικές δυνάμεις και νέα στην πολιτική πρόσωπα να βγούνε μπροστά και να πάρουν την ευθύνη για τις αλλαγές και τις βαθιές τομές που πρέπει να γίνουν στη χώρα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline