Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  09:48:50

ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, in.gr, περιοδικά, ΒΗΜΑ fm συνεχίζουν την ιστορική τους πορεία

Δεκτή έγινε η λυτρωτική αίτηση ανάκλησης από το δικαστήριο για τα μέσα του ΔΟΛ, μετά την πρώτη δικαστική απόρριψη.  Κυκλοφορούν Τα Νέα την Τρίτη και Το Βήμα την Κυριακή. Αποδεσμεύεται ειδικός λογαριασμός για την έκδοση εφημερίδων και την πληρωμή των εργαζομένων, από τα έσοδα του ΔΟΛ(πωλήσεις, διαφημίσεις) τα οποία μέχρι σήμερα ήταν σε καθεστώς παρακράτησης από τις Τράπεζες.

Δεύτερη αλλά θετική απόφαση για τους εργαζόμενους του ΔΟΛ εξέδωσε το Πρωτοδικείο κάνοντας δεκτή την δεύτερη προσφυγή τους για αποδέσμευση ενός τραπεζικού λογαριασμού του οργανισμού ώστε να μπορούν να εκδίδονται τα έντυπα κανονικά, δηλαδή με πληρωμή των εργαζομένων και διευκόλυνση στην προμήθεια χαρτιού και τις δαπάνες εκτύπωσης.

Η πρόεδρος Πρωτοδικών Βασιλική Μπάστα, μετά τη συναίνεση των τραπεζών στο αίτημα των εργαζομένων, αναστέλλει ουσιαστικά την ισχύ της προηγούμενης προσωρινής διαταγής που δέσμευε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ, και διατάσσει την αποδέσμευση ενός τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί η επιχείρηση στην Alpha Bank προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία για τη λειτουργία της επιχείρησης και την έκδοση των ιστορικών εντύπων.

Στην απόφασή της η δικαστική λειτουργός αναφέρει «διατάσσω την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού στην Alpha Bank προκειμένου κάθε κατατεθησόμενο από την έκδοση της παρούσας και εφεξής σε αυτόν τον λογαριασμό ποσό, είτε από την εταιρείας Άργος ΑΕ είτε από τρίτους οφειλέτες της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΔΟΛ, να διατίθεται ελεύθερα από την τελευταία αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της εξακολούθησης της λειτουργίας της επιχείρησης και ειδικότερα για την κάλυψη των εξόδων λειτουργία της και την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτήν».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline