Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:41:02

Ρουσφετολογική η ιστοσελίδα kathimerinotita.gr του Φλαμπουράρη στο Μαξίμου

Τις σφοδρές επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση στη Βουλή για σειρά διατάξεων που έχουν συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και τις οποίες η ΝΔ αποκαλεί ρουσφετολογικές (ενώ ο αρμόδιος υπουργός κ.Σκουρλέτης δήλωσε ότι πρέπει να εξεταστεί η μονιμοποίηση όσων συμβασιούχων εξυπηρετούν "πάγιες και διαρκείς ανάγκες", παράθυρο με το οποίο γίνονταν δεκάδες χιλιάδες μονιμοποιήσεις από τις δήθεν φαύλες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο εκτός από τα ατομικά ρουσφέτια υπουργών, βουλευτών, γενικών γραμματέων και κομματικών στελεχών, ιδρύθηκε πριν μια εβδομάδα στο Μαξίμου ένα ειδικό γραφείο εξυπηρετήσεων, με μαζικό και πελατειακό χαρακτήρα. Απόδειξη της δυσλειτουργίας του κρατικού μηχανισμού και της μεγάλης ταλαιπωρίας πολλών πολιτών για ατομικές τους υποθέσεις σε νοσοκομεία, ασφαλιστικά Ταμεία, επιδόματα, Πολεοδομίες, Εφορίες κλπ. Ο εισηγητής της ΝΔ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Μάκης Βορίδης, κατήγγειλε ότι τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου συνέχει «η ιερά αρχή του ρουσφετιού» και πως «μια πολιτική συνοχή υπάρχει: ότι δηλαδή η κυβέρνηση βγάζει με την πανσπερμία διατάξεων διάφορες υποχρεώσεις σε διάφορους φορείς, ενδεχομένως σε πρόσωπα».

Ad hoc μονιμοποιήσεις καθαριστριών

Ο κ. Βορίδης κατήγγειλε το άρθρο με το οποίο νομιμοποιούνται οι δαπάνες των ΟΤΑ για την καθαριότητα. Όπως ειδικότερα είπε, ενώ αποφάσισε η κυβέρνηση να κάνει συμβάσεις καθαριότητας για τα δημόσια κτήρια και προχώρησε σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όταν αυτές έληξαν παρατάθηκε η διάρκειά τους αρχικά μέχρι 31.12.2016. Στη συνέχεια η κυβέρνηση παρέτεινε εκ νέου τις συμβάσεις αυτές - συμβάσεις των ΟΤΑ ουσιαστικά - μέχρι τις 31.12.2017. «Η ΝΔ είχε από τότε υπογραμμίσει, ότι αυτή είναι μια κακή πρακτική και πολιτικά, και διότι αν αναγνωρίσει κάποιος ότι υπάρχουν μόνιμες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν για την καθαριότητα, τότε θα πρέπει να ακολουθήσει μια κανονική διαδικασία προσλήψεων τέτοιου προσωπικού», είπε ο εισηγητής της ΝΔ.

Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχουν διαγωνισμοί ΑΣΕΠ που έχουν γίνει και περιμένει κόσμος να προσληφθεί με αυτές τις διαδικασίες - και αυτές οι διαδικασίες δεν ακολουθούνται. «Έχουμε μια κακή πρακτική που προσβάλλει συμπολίτες μας, που προσβάλλει ανθρώπους που έχουν πετύχει και θέλουν να προσληφθούν, μια πρακτική ad hoc προσλήψεων, καταδικαστέα από όλους», είπε ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε ότι «και οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν επισημάνει ότι η πρακτική αυτή προσκρούει στο άρθρο 108 του συντάγματος. Και έτσι, το Ελεγκτικό Συνέδριο λέει ουσιαστικά, ότι απαγορεύεται στους ΟΤΑ να πληρώσουν τις δαπάνες αυτές, διότι θεωρεί μη νόμιμες αυτές τις διαδικασίες». Είπε επίσης ότι ζητείται η ψήφος του νομοθετικού Σώματος και για παρούσες και για μελλοντικές δαπάνες.

Ερωτήματα για την στελέχωση της γ.γ. Συντονισμού

Ο κ. Βορίδης επέκρινε και άρθρο του νομοσχεδίου για τη στελέχωση της γενικής γραμματείας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, η οποία όλο και περισσότερο γίνεται ένας συγκεντρωτικός και πολυάνθρωπος μηχανισμός κορυφέας παρέμβασης στα πάντα και βέβαια μεγάλης δυσλειτουργίας του κρατικού μηχανισμού. Ανέφερε ειδικότερα, ότι ενώ προβλέπεται η συγκεκριμένη γραμματεία να στελεχώνεται από μονίμους υπαλλήλους, η κυβέρνηση φέρνει διάταξη που προβλέπει ότι εκτός από μονίμους υπαλλήλους, θα μπορούν να μετατάσσονται στην υπηρεσία αυτή και υπάλληλοι αορίστου χρόνου. «Γιατί; Διότι ήδη έχουν αποσπαστεί 45 τέτοιοι υπάλληλοι. Δηλαδή, και 20 υπερβαίνοντες το οργανόγραμμα.

Δηλαδή δεν έφτασε και η απόσπαση, διότι ο κ. Φλαμπουράρης αποφάσισε να κάνει αυτό με το kathimerinotita.gr - μια πλατφόρμα που μπαίνουν οι πολίτες να πουν το πόνο τους, και δεν έχει προβλεφθεί κανένα κριτήριο, καμία ποσοτικοποίηση, ο καθένας μπαίνει μέσα, γράφει ότι θέλει και εν συνεχεία ως πολιτικό γραφείο, γίνεται ένα είδος διεκπεραιώσεως των αιτημάτων», είπε ο κ. Βορίδης. Νέες προσλήψεις υπαλλήλων, με τα γνωστά κομματικά κριτήρια του Μαξίμου για μία εκτόνωση της κακοδιοίκησης και των παραπόνων που υπάρχουν από αυτή στην καθημερινότητα των Ελλήνων χωρίς προσπάθεια να βελτιωθούν οι ρίζες του κακού, δηλαδή της καθημερινής και μεγάλης ταλαιπωρίας σε νοσοκομεία, συγκοινωνίες, δημόσια τάξη και προστασία, ασφαλιστικά Ταμεία και τόσες άλλες υπηρεσίες.

Καταγγελίες και για συμβάσεις στις δομές προσφύγων

Ο εισηγητής της ΝΔ κατήγγειλε και άρθρο του νομοσχεδίου με το οποίο τίθεται ως νέο χρονικό όριο η 31.12.2017 για τη σύναψη συμβάσεων στις δομές προσφύγων και μεταναστών εκτός των τυπικών διαδικασιών. «Κάνατε μια ρύθμιση πέρυσι, η οποία αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονταν διάφορες συμβάσεις για δομές προσφύγων και μεταναστών. Αυτές τις συμβάσεις είπατε τότε, ότι εξαιτίας των όλως εκτάκτων αναγκών, πρέπει να τις εξαιρέσετε από οποιαδήποτε διαδικασία τυπική, από οποιαδήποτε διαδικασία που προβλέπεται για συμβάσεις του δημοσίου. Η Βουλή συναίνεσε τότε και σας έδωσε χρονικό περιθώριο μέχρι 31.12.2016. Και έρχεστε και το ζητάτε εκ νέου μέχρι 31.12.2017. Τι το έκτακτο υπάρχει τώρα, και 2,5 χρόνια μετά πρέπει να είμαστε σε καθεστώς έκτακτης παράτασης, αν και έχουμε εργαζόμενους που εξαφανίζονται, έχουμε ποσά που είναι πλημμελής η διαχείρισή τους, έχουμε μη ύπαρξη λογοδοσίας;» ανέφερε ο κ. Βορίδης.

---09.02.2017

Η ιστοσελίδα για την "καθημερινότητα των πολιτών", που δημιούργησε ο υπουργός κ.Φλαμπουράρης στο Μαξίμου.

Ιστοσελίδα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών εγκαινίασε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης στις 9 του μηνός.

Μέσω της σελίδας kathimerinotita.gov.gr οι πολίτες θα μπορούν να αναφέρουν «όσα τους δυσκολεύουν στην καθημερινότητά τους αλλά και στην επαφή με την κρατική δομή και λειτουργία», δηλαδή με μεσολαβήσεις για εξυπηρετήσεις και επίλυση θεμάτων ατομικών στα διάφορα υπουργεία και υπηρεσίες.

Οπως αναφέρει στη σχετική γενικόλογη ανακοίνωση ο υπουργός Επικρατείας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν:

- στην ηλεκτρονική σελίδα: kathimerinotita.gov.gr

(μέσω υποβολής φόρμας)

- στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καθώς επίσης και στα παρακάτω:

- Στα τηλ: 2103385314,φαξ: 2103385317, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

- Στα τηλ: 2103385305, φαξ: 2103385210, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

- Στα τηλ: 2103385100, φαξ: 2103385109, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο κ. Φλαμπουράρης σημειώνει ότι «κύριο μέλημα θα είναι η επίλυση των προβλημάτων και ταυτόχρονα η αξιολόγηση, η ομαδοποίηση και η επεξεργασία ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες παρέμβασης και οι δυνατότητες να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής». Δηλαδή όχι σε γραφείο ατομικών εξυπηρετήσεων και ρουσφετιών όπως καταγγέλλει ότι συμβαίνει ήδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline