Σάββατο 20 Απριλίου 2024  11:55:05

Τζιχαντιστές-κτήνη μετέτρεψαν κουτάβι σε καμικάζι

Στο παρελθόν, οι τζιχαντιστές έχουν μετατρέψει σε καμικάζι, γυναίκες παιδιά και άτομα με αναπηρία ή νοητική στέρηση. Πλέον στη λυπηρή αυτή «λίστα» προστίθενται και αθώα τετράποδα, όπως φαίνεται από βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.


Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, τρεις Ιρακινοί στρατιώτες παρουσιάζουν τον σκύλο «βομβιστή αυτοκτονίας» που είχε σταλεί από μέλη του Ισλαμικού Κράτους για να τους σκοτώσει.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι τζιχαντιστές έχουν αρχίσει να εκπαιδεύουν σκύλους, για να τους χρησιμοποιούν σε επιθέσεις αυτοκτονίας. Στο βίντεο, οι τρεις στρατιώτες δείχνουν στους θεατές τα μπουκάλια νερού, γεμάτα με εκρηκτικά, τα οποία έχουν δέσει οι τζιχαντιστές πάνω σε ένα χαριτωμένο κουτάβι.
Η τοποθεσία όπου γυρίστηκαν τα πλάνα δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή αλλά η βρετανική «Εxpress» αναφέρει ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι το ζώο εντοπίστηκε κοντά στη Μοσούλη. Την ώρα που οι άντρες εξουδετερώνουν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ένας εξ' αυτών διερωτάται: «Τι έγκλημα έχει κάνει αυτό το ζώο... Ακόμα και τα ζώα. Ο ISIS τους βάζει βόμβες και τα στέλνει να μας σκοτώσουν».

«Ο ISIS έστειλε ένα αθώο ζώο, ζωσμένο με εκρηκτικά, στην τοποθεσία μας για να σκοτώσει τα στρατεύματά μας» λέει άλλος άντρας, που παράλληλα εξηγεί ότι η βόμβα αυτή θα μπορούσε να είχε σκοτώσει τέσσερις ανθρώπους εάν δεν είχε εξουδετερωθεί.
Το χαριτωμένο σκυλάκι αναμένεται να φιλοξενηθεί τώρα στον ζωολογικό κήπο της Βαγδάτης, μακριά από τις μάχες και την εγκληματική δράση του Ισλαμικού Κράτους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline