Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:56:05

Ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία από τις ΗΠΑ

Πρώτοι αναλύσαμε ότι ο νέος πλανητάρχης τηρεί στάση Πόντιου Πιλάτου απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και επιπλέον εξηγήσαμε-όταν κάποιοι άλλοι αφελώς πανηγύριζαν- ότι δεν υπήρξε παρέμβαση του Σταίητ Ντηπάρτμετκατά της Τουρκίας αλλά φιλική σύσταση, πολύ χαλαρή και μόνο μέσω διπλωματικής οδού όχι σε επίπεδο κορυφής ηγεσίας. Έγινε πριν από αρκετές ημέρες, την οποία η Αγκυρα αγνόησε και συνέχισε τις προκλήσεις της σε αέρα και θάλασσα.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν δημιουργήσει από καιρού διπλωματικά κανάλια μέσω των οποίων αντιμετωπίζουν τα θέματα του Αιγαίου», τόνισε Αμερικανός αξιωματούχος, όπως επισημαίνει η Ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου.
Την τακτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι η τελευταία προκαλεί αδιάντροπα σε όλα τα επίπεδα στο Αιγαίο, διατηρεί και η νέα αμερικανική κυβέρνηση, η οποία βαδίζει στα βήματα της προηγούμενης σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργεί η Άγκυρα εναντίον της χώρας μας.

Αμερικανός αξιωματούχος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην ιστοσελίδα μας και απάντησε στο βασικό ερώτημα για την αμερικανική θέση έναντι των συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων. Ο αξιωματούχος μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος μας είπε ότι «η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν δημιουργήσει από καιρού διπλωματικά κανάλια μέσω των οποίων αντιμετωπίζουν τα θέματα του Αιγαίου».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «ως θέμα αρχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία όλων των κρατών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας». Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν λαμβάνουν θέση, όπως έχουν υποχρέωση, και δυστυχώς δεν τοποθετούνται με ισχυρό τρόπο εναντίον της Τουρκίας, η οποία απειλεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline