Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  06:22:34

Στουρνάρας: Να κλείσει την αξιολόγηση χθες

Έχει όλο τον χαρακτήρα της δραματικής, της επείγουσας προειδοποίησης ότι δεν δικαιολογείται άλλη καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, γιατί υπάρχει ήδη μεγάλο κόστος για την οικονομία και την αγορά.«Έχουμε καλύψει το 90% της απόστασης για τον τελικό δημοσιονομικό στόχο».

Δραματικό μήνυμα για την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης απέστειλε το Σάββατο από τους Δελφούς ο Γιάννης Στουρνάρας. «H Τράπεζα της Ελλάδος παροτρύνει την κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση χθες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς.

«Όσο πιο πολύ καθυστερούμε, τόσο γίνονται πιο επισφαλείς οι θετικές προβλέψεις για κατανάλωση, επενδύσεις (διψήφια αύξηση το 2017 και το 2018)» προειδοποίησε.

Όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας «σήμερα το πρωτογενές πλεόνασμα είναι κοντά στο 2% του ΑΕΠ. Έχουμε καλύψει το 90% της απόστασης για τον τελικό δημοσιονομικό στόχο... Καμία άλλη χώρα σε πρόγραμμα δεν έκανε τόσα πολλά στο δημοσιονομικό μέτωπο».

«Το πρόβλημα των κόκκινων δανείων γεννήθηκε από την κρίση. Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους στις τράπεζες, για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 40% (περίπου 38 δισ.) ως το 2019. Πρέπει να οριστικοποιήσουμε τη νομοθεσία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, γιατί οι καθυστερήσεις επιδρούν αρνητικά στην κουλτούρα πληρωμών (με άλλα λόγια οι δανειολήπτες καθυστερούν να πληρώσουν)» πρόσθεσε ο διοικητής της ΤτΕ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline