Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  18:35:17

«Ταύτιση απόψεων» Τσίπρα - Λαγκάρντ, σύμφωνα με τους όρους Σόιμπλε

Συμφωνία στους στόχους για ψαλλίδισμα του Χρέους μας αλλά με μετάθεση χρονική του μέτρου. Όχι μόνο μετα τις γερμανικές εκλογές φέτος τον Σεπτέμβριο αλλά και από το 2018, με το τέλος του Τρίτου Μνημονίου, δηλαδή από το τέλος Ιουλίου του 2018.

Κάπως έστι θα τα βρούν όλοι ως..νικητές. Στην συζήτηση η Κριστίν Λαγκάρντ επισήμανε ότι αν ο Σόιμπλε επιμείνει αφενός στο ότι δε χρειάζεται ελάφρυνση χρέους και αφετέρου δεν δεχτεί να συμφωνηθεί ένα εφικτό δημοσιονομικό μονοπάτι μετά το 2018, τότε το Ταμείο θα φύγει από το πρόγραμμα.

Απόλυτη ταύτιση απόψεων στην ανάγκη να υπάρξει άμεσα η λύση για την ελάφρυνση χρέους, με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων υπήρξε σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Πεκίνο.

Είναι απαραίτητη μια τέτοια εξέλιξη ώστε να ξεδιπλωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Στην συζήτηση η Κριστίν Λαγκάρντ επισήμανε ότι αν ο Σόιμπλε επιμείνει αφενός στο ότι δε χρειάζεται ελάφρυνση χρέους και αφετέρου δεν δεχτεί να συμφωνηθεί ένα εφικτό δημοσιονομικό μονοπάτι μετά το 2018, τότε το Ταμείο θα φύγει από το πρόγραμμα.

Ο Πρωθυπουργός αντέτεινε τότε ότι σε μια τέτοια περίπτωση που το Ταμείο αποχωρήσει, τα μέτρα που θα ψηφιστούν μέσα στη βδομάδα, δεν θα τύχουν εφαρμογής το 2019-2020.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline